VIDEO Torcidaši izašli iz Remetinca, jedan pokazivao srednji prst

Foto: Robert Anic/PIXSELL

U POPODNEVNIM satima veća skupina torcidaša pritvorenih zbog sukoba s policijom na autocesti A1 prije nešto manje od mjesec dana puštena je iz Remetinca.

Odluku o puštanju 25 navijača Hajduka osumnjičenih za sukob s policijom na odmorištu Desinec iz istražnog zatvora donijelo je izvanraspravno vijeće velikogoričkog Županijskog suda. Pušteni su da se brane sa slobode na zahtjev tužiteljstva koje je predložilo da im se istražni zatvor zamijeni mjerama opreza.

Navijači su izašli iz Remetinca i uputili se prema automobilima kojima su po njih došli uglavnom članovi obitelji, a jedan od torcidaša pokazivao je snimateljima srednji prst.

 

Riječ je o 25-orici navijača koji se i dalje sumnjiče za sudjelovanje u neredima, a uglavnom je riječ o osobama mlađe životne dobi koje ranije nisu kazneno ni prekršajno osuđivane. Među navijačima kojima je istražni zatvor zamijenjen mjerama opreza poput zabrane odlaska na sportska natjecanja i obavezno javljanje policiji u prethodno određenim terminima nalazi se i splitski novinar Mate Prlić, suvlasnik Dalmatinskog portala.

Na prijedlog tužiteljstva ukinut je početkom prošlog tjedna istražni zatvor za četvoricu navijača Hajduka protiv kojih nije utvrđen dovoljan stupanj sumnje da su, zajedno s još 38 pritvorenika, sudjelovali u sukobima s policajcima. Puštena četvorka je negirala umiješanost u sukobe s policijom te su tvrdili da ih je policija izvukla iz automobila u koloni, a što su potkrijepili videozapisom.

Preostali pritvoreni navijači, za koje tužiteljstvo nije zatražilo zamjenu istražnog zatvora mjerama opreza, ostaju u pritvoru i dalje. O eventualnom produljenju pritvora odlučivat će se idući tjedan kada im istječe jednomjesečni istražni zatvor.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.