VIDEO Stvaraju se gužve i kilometarske kolone prema moru, ali i na granicama

Foto: Index

KRENUO je produženi vikend, a s njim i velike gužve u prometu.

Vrlo je gust promet na cestama u smjeru mora, zastoji su povremeno na autocesti A1 Zagreb - Split - Ploče od naplate Lučko prema Karlovcu, na autocesti A6 Rijeka - Zagreb kod čvora Oštrovica, na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Jankomir i Buzin.

Stvaraju se kolone i zastoji prema moru, i to:

- na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva u smjeru mora vozi se u kolonama u pokretu uz povremene zastoje 
- pred naplatom Lučko iz smjera Jadranske avenije u smjeru mora kolona je oko 1 km
- na zagrebačkoj obilaznici (A3) u koloni u pokretu vozi se od čvorova Jankomir i Buzin prema naplati Lučko
- na riječkoj obilaznici (A7) na izlaznom kraku čvora Matulji prema Istri/Opatiji kolona je oko 3 km
- na graničnom prijelazu Macelj, na autocesti A2 Zagreb - Macelj teretna se vozila isključuju kod odmorišta Lepa Bukva u smjeru Slovenije.

HAK je izvijestio i o prometnim nesrećama koje otežavaju promet.

Zbog izvlačenja teretnog vozila prekinut je promet na državnoj cesti DC515 Našice - Đakovo u mjestu Potnjani. Obilazak je preko mjesta Paljevina i Kućanci. Zbog prometne nesreće prekinut je promet na državnoj cesti DC1 Karlovac - Slunj u mjestu Donje Taborište kod Slunja. U toj je nesreći ozlijeđeno osam osoba.

Gužve i na granicama

I na granici sa Slovenijom nastale su velike gužve. Na ulazak u zemlju čeka se na svim prijelazima i to više od sat vremena.

HAK objavio upozorenje

HAK je objavio prometnu prognozu za nadolazeći produženi vikend, u kojoj upozoravaju na mogućnost stvaranja velikih gužvi.

"S obzirom na to da je u ponedjeljak, 22. lipnja, praznik, Dan antifašističke borbe, za dio građana Lijepe naše ponovno će biti produženi vikend i kraći odmor.

Neki će putovati već u petak, 19. lipnja, kada se očekuje jačanje prometa uz kraće zastoje, oko podneva u gradovima i na prigradskim cestama, a u ranim poslijepodnevnim satima na autocestama i važnijim državnim cestama.

Jačanje prometa očekuje se i tijekom subote, 20. lipnja u jutarnjim satima uslijed dolaska inozemnih turista s obzirom na otvaranje granica u gotovo svim zapadnoeuropskim državama. Povratak inozemnih vozača prema unutrašnjosti i zapadnoeuropskim državama očekuje se u nedjelju, 21. lipnja, dok će se hrvatski državljani vraćati u ponedjeljak, 22. lipnja.

Prema unutrašnjosti u povratku s odmora, najveće gužve mogle bi biti na naplatnim postajama Lučko (A1/A6), Zagreb-istok (A3), u poslijepodnevnim satima u nedjelju i utorak. Također, čekanja će biti na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na ulasku u zemlju (Slavonski Brod, Županja, Stara Gradiška, Maljevac, Bajakovo…)", objavili su.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.