Video: Slovenija napokon dovršila ratifikaciju protokola o ulasku Hrvatske u NATO

PRIČA oko ratifikacije protokola u slovenskom parlamentu, čini se, napokon je završila i protokol je potpisao Pavel Gantar, predsjednik slovenskog parlamenta.

Protokol je odmah nakon tog potpisao i slovenski predsjednik Danilo Tuerk, a on će na snagu stupiti nakon objave u slovenskom Službenom listu, koji bi tijekom dana trebao objaviti objaviti potpisani protokol.

Slovenija sada može na vrijeme američkoj Vladi poslati ratifikacijski dokument, dodao je Gantar te će Hrvatska, kao punopravna članica NATO-a moći sudjelovati na njegovom nadolazećem summitu.

Podsjetimo, protokol je ratificiran u slovenskom parlamentu prije mjesec i pol dana, no završni postupak zaustavila je Stranka slovenskog naroda ali nije uspjela prikupiti potrebnih 40.000 potpisa, koji su bili potrebni da odluka završi na referendumu. Naprotiv, uspjeli su prikupiti samo 1.087 potpisa te doživjeli veliku blamažu i fijasko.

"Hrvatska je jedna od najbolje pripremljenih zemalja za ulazak u NATO"

Danas je održan i okrugli stol na temu "NATO i javna percepsija sigurnosti", na kojem je gostovao i potpredsjednik Parlamentarne skupštine NATO-a Assen Agov. Nakon okruglog stola Agov je kazao kako smatra da je Hrvatska jedna od najbolje pripremljenih zemalja za ulazak u NATO. "To nije zasluga samo političara već cijelog društva", kaže Agov koji vjeruje kako Hrvatska može uvelike pomoći pri stabiliziranju regije.

K.S.
Foto: Index (Arhiva)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.