VIDEO Ruski diplomati gurali željeznička kolica da bi napustili Sjevernu Koreju

Screenshot: YouTube/Ruptly

OSAM zaposlenika ruskog veleposlanstva u Pjongjangu i njihovim obiteljima trebala su ovoga tjedna više od 34 sata da napuste Sjevernu Koreju, a na kraju su neki od njih stavili svoju prtljagu i malu djecu na željeznička kolica i odgurali ih do ruskog teritorija.

Sjeverna Koreja već mjesecima ima zatvorene granice zbog pandemije covida-19. Sjevernokorejska državna zrakoplovna kompanija Air Koryo inače leti u Rusiju, ali su i ti letovi već mjesecima obustavljeni, piše CNN.

Stoga su ruski diplomati morali domišljati razne mehanizme kako bi otputovali u Rusiju.

Putovanje su započeli željeznicom i proveli 32 sata u starim i sporim sjevernokorejskim vlakovima. Zatim su se dva sata vozili autobusom do granice, gdje su diplomati za svoje obitelji trebali unajmiti željeznička kolica i gurati ih ostatak puta do ruskog teritorija.

Gurao kolica do ruske granice

Željeznička kolica su vrsta željezničkog prijevoza koji je bio popularan u 1800-ima, a na kojem su putnici prevozili svoje stvari tako da su ih gurali ili pokretali pomoću posebne poluge.

Rusko veleposlanstvo je na svojoj Facebook stranici objavilo par fotografija tajnika Vladislava Sorokina na kojima se vidi kako u zimskoj odjeći gura svoju obitelj i njihovu prtljagu duž željezničke pruge. Najmlađa članica obitelji bila je njegova trogodišnja kći Varja.

Sorokin je morao gurati kolica oko jednog kilometra i njima prijeći most preko rijeke Tumen koji odvaja Rusiju od Sjeverne Koreje. Kad je obitelj stigla do ruske stanice, dočekali su ih službenici i prevezli do zračne luke u Vladivostoku.

Velik broj diplomata, humanitarnih radnika i zaposlenika nevladinih organizacija odlučilo je u posljednje vrijeme zbog situacije s covidom-19 napustiti Sjevernu Koreju. Strani državljani koji su odlučili ostati u Sjevernoj Koreji opisali su kako sve više ljudi u toj državi ostaje bez posla i da je velik broj trgovina gotovo bez hrane.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.