VIDEO Putinovi propagandisti likuju zbog golemog raketnog napada: "Cvile li već?"

Screenshot: Twitter

"EKSPLOZIJA koja je prošlog tjedna potresla Krimski most bila je napad na jedan od simbola ponosa Rusije", rekao je predsjednik Odbora za obranu Državne dume Andrej Kartapolov tijekom posljednjeg emitiranja Nedjeljne večeri s Vladimirom Solovjevom, propagandističke emisije na ruskoj državnoj TV. 

"Cvile li već?"

Kartapolov je kao jedan takav simbol već ranije spominjao potopljeni ratni brod Moskva, a sada - jedini simbol koji je ostao netaknut - jest sam predsjednik Vladimir Putin. Kartapolov je zato pozvao Ruse da se ujedine iza Putina, a njegova očajnička molba ukazala je na pravi razlog iza raketiranja - namjeru da javnost ponovno počne podupirati rat protiv Ukrajine.

Bivši ruski povjerenik za ljudska prava Konstantin Dolgov rekao je da su osvetnički napadi bili opravdani te da svu ukrajinsku infrastrukturu treba smatrati vojnim ciljevima. Dolgov se obratio Ukrajincima koje su Rusi zasuli raketama s pitanjem: "Cvile li već? Cvile li već?"

Andrej Isajev, član Putinove stranke i zastupnik Dume, kazao je da su napadi podigli raspoloženje ruske publike. "Potpuno je jasno da građani podržavaju odlučne poteze predsjednika i raspoloženje mnogih se popravilo", rekao je.

Šef državnog kanala Russia Today (RT) na Telegramu je objavio snimku na kojoj pleše na balkonu u pidžami dok se na ekranu vide ukrajinski gradovi u plamenu te dodao da je "izvan sebe od sreće".

Još jedan član ruske državne Dume, Konstantin Zatulin, rekao je da je promatranje posljedica ruskih napada na Ukrajinu "svima donijelo osjećaj zadovoljstva". Naveo je da je kratkoročni cilj Rusije "povratiti inicijativu koju smo imali, a koja je nažalost iscrpljena tijekom ljeta, što je rezultiralo značajnim gubicima teritorija koje smo prethodno kontrolirali". 

"Suosjećanje prema Ukrajini? Postupiti kao i pri klanju psa - što brže to bolje"

Sergej Mihejev, politolog, sugerirao je da "je uništavanje ukrajinske civilne infrastrukture trebalo biti prioritet od samog početka". Dodao je da "bi najbolji način na koji Rusija može pokazati suosjećanje prema Ukrajini bio postupiti kao i pri klanju psa - što brže to bolje". 

Na ruskoj državnoj TV je zagovarao i da se cijela Ukrajina ostavi bez plina, struje, tekuće vode i kanalizacije. Kazao je da Ukrajinci neće razumjeti što je rat osim ako ih se ne natjera da se smrznu. 

"Ionako nas već smatraju zlikovcima"

Ruski politolog tvrdi i da bi za Rusiju bilo poželjno da ukrajinske izbjeglice izazovu veliku migrantsku krizu u Europi, pogoršavajući ekonomsku i političku napetost. Dodao je i da je propaganda daleko najučinkovitije oružje od HIMARS-a.

Voditelj emisije Solovjov se složio s tvrdnjom da ukrajinsku infrastrukturu treba srušiti raketnom paljbom. "Ionako nas već smatraju zlikovcima. Bolje je da te se plaše nego da se smiju", rekao je. Zamjenik dekana za svjetsku politiku na Moskovskom državnom sveučilištu, Andrej Sidorov, poručio je da su posljednji napadi važni iz psiholoških razloga te da ih treba nastaviti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.