Video - Pula kao Venecija: Grad paraliziralo grmljavinsko nevrijeme s kišom

GRMLJAVINSKO nevrijeme praćeno jakom kišom koje je u samo dva sata palo 50 litara na metar četvorni u Puli je danas stvorilo venecijanski ugođaj i velike probleme za građane i vatrogasce u borbi sa poplavama.

Iz svih dijelova grada stanovnici javljaju o poplavljenim zgradama i kućama, a automobili su na ulicama ostali zarobljeni u bujici vode. Teško se dolazi do samog centra grada koji je u potpunosti poplavljen, a Trg kod Croatie i zgrade PU istarske teško je prohodan.

Kako bi tek grad izgledao da je kiša padala još koji sat

Kiša je u Puli padala od 9 do 11 sati, a još nije poznato kolike su štete nastale u dva sata nevremena. Vatrogasci u ovim trenucima ispumpavaju pet ili šest poplavljenih prostora u centru Pule. Poplavljeni su Danteov trg, tržnica, parking kod Croatie te Mutilska, Vukovarska, Kolodvorska i Flavijevska ulica.

U nekim dijelovima grada kanalizacija nije izdržala tolike količine vode pa su šahtovi izletjeli na ceste. Građani policijskoj upravi istarskoj neprestano prijavljuju nove slučajeve poplava u poslovnim prostorima i stanovima u prizemlju. Puležani su ogorčeni zbog činjenice da im je grad nakon svake jače kiše poplavljen, a ne žele niti razmišljati što bi bilo da je nevrijeme potrajalo još koji sat. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.