VIDEO Bujica u Ateni nosila ženu, spasio ju prolaznik

Screenshot: Facebook

Nakon što je oluja Daniel poharala Grčku, na društvenim mrežama od ponedjeljka kruže snimke katastrofalnih poplava u toj zemlji. Pokrenula su se klizišta u Grčkoj, porušeni su električni stupovi, a bujice su odnijele desetke auta.

Prije toga su na sjeveru Grčke harali požari u kojima ima i poginulih. Jedna od snimki poplava u Ateni pokazuje bujicu koja nosi ženu. Žena se pokušavala uhvatiti za prometni znak, a u pomoć joj je priskočio prolaznik i spasio ju.

Πριν 5 λεπτά ανέβασα με δάκρυα στα μάτια μια φώτο για το πόσο σιχάθηκα τον κόσμο μετά κ από αυτό που συνέβη χθες στο πλοίο που έπνιξαν έναν άνθρωπο.. Πριν 1 λεπτό μου έστειλαν τυχαία αυτό το βίντεο που συνέβη στον Ευαγγελισμό κ δείχνει πως κάποιοι άνθρωποι βοηθούν άλλους από πνιγμό... Τα δάκρυα έγιναν περισσότερα γιατί τουλάχιστον βλέπεις μια ελπίδα σε αυτό τον κόσμο....🙏🏻😔

Objavljuje Olga Stampolloglou u Srijeda, 6. rujna 2023.

Bujice u Grčkoj su sezale do bedara

Meteorološka služba grčke objavila je da su zemlju zahvatile najekstremnije vremenske nepogode kada je u pitanju količina padalina, otkad se vodi evidencija.

U Grčkoj je policija zabranila promet u središnjem gradu Volosu, obližnjoj planinskoj regiji Pelion i turističkom otoku Skiathos jer su rekordne kiše uzrokovale najmanje jednu smrt, a bujice koje su sezale do bedara odnosile su automobile. 

Vatrogasci su rekli da je jedan muškarac poginuo u blizini Volosa kada je na njega pao zid. Pet osoba se vodi kao nestalo, a vjerojatno ih je odnijela poplava. Vlasti su poslale upozorenja putem mobitela u nekoliko drugih područja središnje Grčke upozoravajući ljude da ostanu u svojim domovima. 

Automobili završili u moru

Potoci su se izlili iz korita i odnijeli automobile u more na području Peliona, dok su odroni blokirali ceste, a u mnogim područjima je došlo do nestanka struje.

Vlasti su iz predostrožnosti evakuirale dom za umirovljenike u Volosu. Grčka meteorološka služba je priopćila da je u selu u regiji Pelion jučer palo 75.4 cm kiše, a da je prosječna godišnja količina oborina u regiji Atene oko 40 cm.

Poplave u Grčkoj stižu nakon što je zemlju proteklih nekoliko tjedana zahvatio niz velikih šumskih požara, u kojima je stradalo više od 20 ljudi. Grčki premijer Kyriakos Mitsotakis je za šumske požare i oluje okrivio klimatske promjene. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.