VIDEO Policajci u SAD-u izvukli paraplegičara iz auta i bacili ga na tlo

POLICIJA u Ohiju nasilno je izvukla paraplegičara iz vozila i bacila ga na tlo, pokazuje jučer objavljena snimka.

Snimku je NBC dobio od policije iz Daytona, a prikazuje dva policajca koja vozaču Cliffordu Owensbyju naređuju da izađe iz automobila kojim je upravljao tijekom prometnog zastoja prošlog tjedna.

Snimka nije objavljena u cijelosti pa nije jasno što se dogodilo prije ili poslije incidenta.

Vukli ga za ramena i kosu

Policajac je rekao Owensbyju da mora izaći iz vozila kako bi ga pregledali, no vozač se tome usprotivio, pokazuje video.

 

Owensby je tražio od policajaca da nazovu svog nadzornika, ali onu su ga izvukli, kako se čini, povlačeći ga za ramena i kosu.

Dok su ga držali na tlu, jedan od policajaca mu je stavio koljeno na leđa, a Owensby je molio za pomoć.

Nije poznat identitet policajaca.

"Ponekad uhićenje ne izgleda lijepo, ali je nužno"

Predsjednik policijske organizacije Dayton Fraternal Order of Police Jerome A. Dix rekao je da su policajci ponudili pomoć Owensbyju kad im je rečeno da je paraplegičan. 

"Ponekad uhićenje pojedinca koji se opire ne izgleda lijepo, ali je neophodan dio provođenja zakona i održavanja javne sigurnosti, što je jedna od temeljnih ideologija našeg društva", rekao je Dix, piše NBC.

"Ova snimka me jako zabrinjava. Bez obzira na to gdje žive ili kako izgledaju, svi zaslužuju biti tretirani dostojanstveno i s poštovanjem u odnosima s policijom", rekla je gradonačelnica Daytona Nan Whaley.

Rekla je da se incident istražuje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.