VIDEO Najgore poplave u 100 godina odnijele najmanje 75 života u Indiji

Foto: EPA

POPLAVE uzrokovane monsunskim kišama u južnoj indijskoj državi Kerali odnijele su najmanje 75 života i natjerale više od 85.000 ljudi na evakuaciju, javljaju mediji.

Lokalne vlasti izjavile su da su mnoge žrtve poginule u ruševinama prilikom odrona tla. Zbog potopljene piste do 18. kolovoza je zatvorena međunarodna zračna luka Cochin, jedna od najprometnijih u Indiji. Državne meteorološke službe izdale su crveni alarm za Keralu i u tijeku je akcija spašavanja.

>>Stotine mrtvih u poplavama u Indiji: "Nikada nismo doživjeli ovoliku katastrofu"

"Svjedoci smo nečemu što se nikada u povijesti Kerale nije dogodilo", izjavio je predsjednik lokalnih vlasti Pinarayi Vijayan. "Skoro sve brane sada su otvorene. Većina postrojenja za obradu vode su potopljena i motori su oštećeni."

Dodao je da je situaciju pogoršala lokalna vlada susjedne države Tamil Nadu, koja nije ispustila vodu iz brane. U Kerali se nalaze 44 rijeke koje utječu u Arapsko more.

Vlasti su objavile da je samo u srijedu poginulo 25 osoba, a očekuje se da će broj žrtava i dalje rasti. Škole u svih 14 okruga Kerale su zatvorene i neka područja su zabranila pristup turistima zbog daljnje opasnosti od poplava.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.