VIDEO Kod ubojice nađeni novac i putovnica, đakovačka policija je pod istragom

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

NAKON osam sati potrage sinoć oko 20 sati uhićen je Andrija Drežnjak, hladnokrvni ubojica iz Đakova koji je u Centru za socijalnu skrb ubio socijalnu radnicu. Uz to je teško ranio djelatnika Centra koji se bori za život u osječkoj bolnici, a kako doznajemo, stanje mu je vrlo teško.

Načelnik Policijske uprave osječko-baranjske Ladislav Bece izjavio je da je uhićeni osumnjičenik za ubojstvo i teško ranjavanje u Centru za socijalnu skrb planirao napustiti đakovačko područje te da se zbog tog slučaja i đakovačka policija našla pod izvanrednim nadzorom. Istražuju se kontakti Centra za socijalnu skrb i policije. Centar se, naime, nedavno žalio na promjenu ponašanja kod Drežnjaka pa će stručni tim koji je stigao iz Zagreba utvrditi je li bilo propusta u radu policije.

Video: Tranzistor

 

"Oružje je posjedovao ilegalno", rekao je Bece

"Svim snagama smo jučer bili na terenu. Pretraživali smo Đakovo i šire područje. U večernjim satima je uhićen blizu autoceste. Pronašli smo oružje, veću količinu novca i putovnicu pa zaključujemo da se planirao udaljiti", rekao je policajac. Dodao je da je u tijeku kriminalističko istraživanje. Posebno ih zanima kako je došao do oružja.

Policija pod istragom

No otkriveno je i da je policija pod istragom. Naime, Centar za socijalnu skrb žalio se na promjenu ponašanja kod Drežnjaka. O tome su obavijestili policiju, a iz Zagreba je stigao stručni tim koji će istražiti je li bilo propusta u ranijem policijskom postupanju.

"U Policijskoj postaji Đakovo provodimo izvanredni nadzor. Naime, temeljem saznanja da je PP Đakovo od Centra za socijalnu skrb dobio informaciju da je došlo do promjene ponašanja počinitelja i njegovog oca, koji su inače štićenici Centra, glavni ravnatelj policije Nikola Milina uputio je stručni tim iz Ravnateljstva policije da provjeri sva naša postupanja i saznanja te sve okolnosti kontakata policijskih službenika i Centra za socijalnu skrb.

Članovi stručnog tima već su jučer došli ovdje. Počeli su razgovore s policijskim službenicima, danas nastavljaju. Kad završe s radom, izvijestit ćemo vas što su odlučili", rekao je.

Ubojica je još u PP-u Đakovo, u tijeku je kriminalističko istraživanje.

"Odmah se želim zahvaliti građanima Đakova, temeljem dojave smo ga i uhitili. Bilo je više dojava, zadnja je bila točna", rečeno je na konferenciji.

"Oni su izvijestili da se on drugačije ponaša i o tome su obavijestili policiju. On je još dolazio u Centar nakon toga", rekao je policajac.

"Tu je stručni tim koji utvrđuje kontakte policije s Centrom", rekao je.

"On je poznat policiji. Bilo je više kaznenih djela - nedozvoljeno držanje oružja, podmetanje požara", otkrio je policajac na konferenciji. Iz policije kažu da zadnjih 15-ak dana nisu zaprimili dojavu da on nekome prijeti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.