VIDEO Jordanski kralj pomagao u zračnoj dostavi pomoći Gazi

Screenshot: X

Jordanski kralj Abdullah sudjelovao je u zračnoj dostavi humanitarne pomoći Gazi, izvijestila je danas državna televizija Al Mamlaka. Snimke prikazuju monarha u vojnoj opremi u zrakoplovu za vrijeme posljednje misije u kojoj su jordanske zračne snage dostavljale hitne medicinske zalihe poljskim bolnicama kojima operiraju u ratom pogođenoj enklavi. 

Prema službenim podacima, posljednje zračno dostavljanje pomoći bilo je 6. veljače. Kraljevstvo, koje je među arapskim susjedima koji pritišću Izrael da dopusti ulaz više pomoći u Gazu, jedina je zemlja koja tako dostavlja humanitarnu pomoć u enklavu, čineći to posredstvom tih dviju zdravstvenih ustanova.

Strah od širenja sukoba

Dosad je 11 puta zračnim putem dostavljena pomoć, dok su u tome barem dva puta sudjelovale francuske i nizozemske zračne snage, kako bi dostavile medicinske zalihe.

Kralj, koji je pozivao na okončanje izraelske operacije, u četvrtak je otišao na turneju važnijim zapadnim gradovima te se 12. veljače treba sastati s američkim predsjednikom Joeom Bidenom u Washingtonu, kako bi lobirao za trenutni prekid vatre. Jordan, koji dijeli granicu sa Zapadnom obalom, strahuje da bi se sukob u Gazi mogao proširiti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.