VIDEO Indijski radnici izvučeni iz urušenog tunela nakon više od 17 dana

Foto: Profimedia

Indijske spasilačke službe izvukle su sve građevinske radnike, njih 41, zatočene u urušenom tunelu u Himalaji dulje od 17 dana, nekoliko sati nakon što su probile prolaz kroz stijene, beton i tlo.

Evakuacija nisko plaćenih radnika iz najsiromašnijih indijskih saveznih država počela je više od šest sati nakon što su se spasioci probili kroz ruševine tunela u državi Uttarakhand, urušenog 12. studenoga. 

Izvučeni kroz 90 centimetara široku čeličnu cijev

Izvučeni su na nosilima s kotačima kroz 90 centimetara široku čeličnu cijev u akciji koja je trajala oko sat vremena. Hitne službe ranije su stigle na izlaz iz tunela kako bi odmah odvele radnike u bolnicu udaljenu oko 30 kilometara. 

Okupljeni stanovnici pirotehnikom i dijeljenjem slatkiša proslavili su spašavanje radnika. Spasilačke službe jučer su angažirale takozvane štakore rudare kako bi se kroz usku cijev probili do njih.

"Štakorsko rudarenje" je primitivna, opasna i kontroverzna metoda korištena u Indiji prvenstveno kako bi se kroz uske prolaze vadio ugljen. Ime metode dolazi od sličnosti sa štakorima koji se probijaju kroz uske prolaze.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.