VIDEO Hrvatski planinar pao s 30 metara visine u Pirenejima: "Noga mu je slomljena"

Screenshot: YouTube

PLANINAR iz Hrvatske pao je jučer s visine od 30 metara u području planinskog lanca Pireneji. Hrvatskog 36-godišnjeg planinara spasila je španjolska spasilačka služba.

Pireneji se nalaze između Španjolske i Francuske. Civilna garda je priopćila da se Hrvat oporavlja u bolnici.

Drugi planinar pozvao hitnu pomoć

Hrvatski planinar, čije ime nije objavljeno, pao je s planine Monte Perdido, smještene 95 kilometara od Huesce u Španjolskoj. Pored Hrvata nalazio se drugi planinar, koji je nazvao hitnu pomoć.

Civilna garda navodi da nije poznato jesu li dva planinara zajedno hodala prema vrhu planine. Spasilački tim Civilne garde planirao je do unesrećenog planinara doći helikopterom, ali su morali odustati zbog snažnog vjetra.

Spasilački tim koji je bio u planinskom selu Boltana krenuo je pješice. Ozlijeđenog planinara su ugledali nakon što su po snijegu propješačili uzbrdicu od 800 metara. 

Otvorena rana na nozi

Civilna garda je priopćila da je Hrvat imao otvorenu ranu na slomljenoj desnoj nozi. Nogu su mu imobilizirala trojica spasilaca koji su kasnije nosila s planinarom povlačili nizbrdo pomoću konopa. Tako su unesrećenog doveli do mjesta gdje je procijenjeno da bi se mogao spustiti helikopter. 

Kada se helikopter dovoljno približio, spasioci su s planinarom uspjeli ući u helikopter, koji je zanosio vjetar. Planinar je zaprimljen u bolnici San Jorge u Huesci. Nije poznato u kakvom je stanju planinar ni točna kvalifikacija njegove ozljede.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.