Stanovnici se žalili na opasno križanje. HC poslao radnika da ih prevodi preko zebre

NA križanju ulice Marije Jurić Zagorke u Svetom Križu Začretju i nedavno otvorene druge dionice Spojne ceste Zabok - Krapina, na kojem su zabrinuti mještani prosvjedovali upozoravajući da je to raskrižje opasno za djecu i pješake, Hrvatske ceste su obećale postaviti semafore.

Hrvatske ceste su u međuvremenu, za vrijeme prvog tjedna nastave, postavile na križanje jednog djelatnika koji će tamo dežurati po dvanaest ili četrnaest sati dnevno, analizirati i utvrđivati dnevni broj pješaka te pratiti i voditi pješake dok preko zebre prelaze državnu cestu, piše Zagorje.com.

Novinari portala Zagorje.com na križanju nisu zatekli pješake pa su, samo za potrebe snimanja, zamolili djelatnika da im demonstrira prelazak preko zebre.

HC: Cilj je da se skrene pažnja vozačima da moraju poštivati pravila

Iz Hrvatskih cesta su objasnili zašto su se odlučili za ovo rješenje.

“Kako su nam mještani rekli da se vozači ne zaustavljaju na zebri, a budući da je ovog tjedna počela nastava, mi smo odlučili ovaj tjedan na to raskrižje postaviti ophodarsko vozilo, kao i ophodara, budući da su i vozilo i ophodar vrlo uočljivi vozačima.

To smo napravili isključivo s ciljem da se taj prvi tjedan dodatno skrene pažnja vozačima da moraju poštivati prometnu signalizaciju, ograničenja brzine i prometna pravila. Naš ophodar može i signalizirati vozačima da uspore ili stanu te tako pomoći pješacima u prelasku preko zebre ako bi to bilo potrebno”, rekla je glasnogovornica Tamara Đurijanček. Naglasila je i da se ne radi o zamjeni za obećani semafor.

Postavljanje semafora i izgradnja kružnog toka na drugom opasnom raskrižju na južnom ulazu u Sveti Križ Začretje moglo bi trajati i godinu dana.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.