VIDEO Genijalci iz MIOC-a Hrvatsku predstavljaju u Iranu, pogledajte što su nam rekli

Foto i video: Index

DOK će njihovi vršnjaci uživati u bezbrižnom ljetu, Adrian Beker, Josip Klepec, Leonard Inkret i Vilim Lendvaj Hrvatsku će krajem srpnja predstavljati na Svjetskoj informatičkoj olimpijadi u Teheranu.

Ova briljantni informatički genijalci iz zagrebačke XV. gimnazije (MIOC) članovi su hrvatske informatičke reprezentacije. Zajedno s njima u reprezentaciji su i njihovi vršnjaci iz Prve gimnazije u Varaždinu.

Mi smo posjetili MIOC i porazgovarali s ovim nadarenim i vrijednim učenicima, koji već godinama nižu vrhunske rezultate u informatici, a neki od njih i u matematici.

Lani se vratili sa srebrom i broncom

Trojica su učenici trećeg razreda, jedino je Adrian Beker učenik četvrtog razreda i sprema se za upis na Cambridge.

Iako već godinama sudjeluju na natjecanjima diljem svijeta i rješavaju najteže informatičke zadatke, na pitanje što im je najteže od svega - kazali su uglas - stati pred kamere i davati izjave.

No, ipak su na nagovor svog profesora informatike Nikole Dmitrovića odlučili stati pred našu kameru.

Što su nam rekli pogledajte u našem videu, a mi im želimo da se i ovog puta vrate s medaljama. Lani su se naime, sa Svjetske informatičke olimpijade koja se tad održavala u Rusiji, vratili sa srebrnom i brončanom medaljom. Dečki želimo vam zlato!

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.