VIDEO BMW i Virgin objavili kako će izgledati unutrašnjost Hyperloopa, jurit će brže od 1000 km/h

BMW, u suradnji s kalifornijskom tvrtkom Virgin Hyperloop One, sastavlja fizički prototip putničke kapsule u punoj veličini i predstavit će je na događaju City Walk u Dubaiju, kao dio UAE Mjeseca inovacije.
 
Sudeći prema objavi bavarskog brenda, ova putnička kapsula putuje u vakuumu cijevi na elektromagnetni pogon i dostiže brzinu do 1080 km/h. Tom brzinom bi put od 140 kilometara od Dubaija do Abu Dhabija trajao tek 12 minuta, piše FoxNews.
 

Kreće realizacija
 
Sljedeći korak cjelokupnog postupka predstavlja pregovore Virgin Hyperloop Onea s vlastima i čelnicima za cestovni promet Dubaija, kako bi se kapsula pokrenula i pretvorila u stvarnost tijekom narednih nekoliko godina.
 
Kapsula nema prozore, ali je njezina unutrašnjost opisana kao "komforna i vrlo angažirana". Putnici će iz sigurnosnih razloga morati sjediti tijekom cijelog putovanja.
 
Otvorenje se očekuje za dvije godine
 
Što se tiče karakteristika, ovaj dizajnerski koncept posjeduje višesmjerna i osobno kontrolirana svjetla, digitalne displayeve, tradicionalne arapske obrasce i najveću razinu udobnosti.
 
Ako se netko opredijeli za prvu klasu, zasigurno će uživati u kožnim sjedalima s grijanjem i hlađenjem, kao i touchscreenovima za osobnu upotrebu.
 
Otvorenje se očekuje 2020. godine, a procjenjuje se kako bi kapsula trebala prevoziti oko 10.000 ljudi po satu.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.