VIDEO Austrijanac traži pomoć konzulata, luksuzna vila mu završila kod šefa karlovačke policije

Foto: Index

AUSTRIJANAC Josef Stern obratio se medijima pred austrijskim konzulatom u Splitu. Došao je potražiti pomoć u borbi da vrati vilu u Lokvi Rogoznici do koje je sumnjivim putevima došao novi šef karlovačke policije Josip Ćelić.

Index je već pisao o ovom slučaju pa tako i o nedavno podignutoj optužnici protiv Borisa Kale, Sternovog partnera u tvrtki Flava Linea, koja je u hotelu Split držala go-go klub.

U optužnici se navodi da je Kale prodao vilu ispod cijene te da Ćelić nije platio dogovorenih 200 tisuća eura za podmirenje poreznog duga tvtke. Kale se tereti da je ugovorom ovlastio Ćelića na uknjižbu vlasništva, pristavši da kupac ne izvrši ugovorne obaveze.

Tako su u međuvremenu likvidirana Flava Linea i Štern oštećeni za nekih 500 tisuća eura ili četiri milijuna kuna.

"Razočaran sam u hrvatsko pravosuđe"

"Optimističan sam. Nadam se da ću se posjetom konzulatu približiti tome da vratim u kuću koju sam 2001. godine platio 800 tisuća eura", kazao je Stern.

Evo što je kazao o šefu karlovačke policije. 

"Očigledno se Ćelić ne snalazi u pravu. I sam je naveo da su mu probleme stvorili odvjetnici koji ga nisu dobro informirali. O tome će odlučiti sud i Državno odvjetništvo. Da je Ćelić svojedobno pročitao kupoprodajni ugovor kojeg sam potpisao s prodavateljem Parčinom i javnobilježničke radnje, on ne bi kupio kuću. Ostavio bih odluku o tome Državnom odvjetništvu. Mislim da su dokazi dovoljno dobri. Neznanje ne štiti od progona", kazao je Stern. 

Pitali smo ga kako komentira hrvatsko pravosuđe.

"Jako sam razočaran. Kada je Hrvatska stupila u EU, nadao sam se da će se predmet brže riješiti. Najveći problem je što se sve jako sporo odvija", drži Stern. 

"Ostat ću u Hrvatskoj"

Smatra da bi sudac Goran Čolak trebao poduzeti određene radnje. Stern tvrdi da je izbrisana njegova zabilježba, a da ni on, ni njegov odvjetnik, nisu o tome dobili nikakvu obavijest, niti je bilo razloga da se njegova zabilježba briše.  

"Nakon što je priznao grešku, pokazao je da je iskren čovjek. Nije kasno da vrati predmet u prvobitno stanje. Razumno bi bilo da se makne uknjižba Ćelića s kuće", kaže Stern.

Uz toliko problema s vilom i propalim poslom, novinare je zanimalo zbog čega je i dalje u Lokvi, u kući bivšeg omiškog gradonačelnika Ivana Kovačića.

"Zaljubio sam se u Hrvatsku, volim je jako, dobro mi čini mediteranska klima. Ne namjeravam napustiti Hrvatsku, želim do kraja života ovdje biti", kazao je Stern o razlozima ostanka. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.