Velika nervoza: Direktor Stanouprave odbio odgovoriti zašto Splićani plaćaju skuplje vodomjere

Screenshot: YouTube/ Televizija Jadran

ZAŠTO Splićani plaćaju skuplje vodomjere? Isto pitanje postavili su danas na sjednici Gradskog vijeća trojica vijećnika SDP-ovom direktoru Stanouprave Marku Šundovu, no odgovor nisu dobili.

Pitali su ga Jakov Prkić iz stranke Pametno te HDZ-ovci Tomislav Prljević i Hrvoje Marušić. Ne bez razloga. Naime, u tisku je objavljeno je kako je Stanouprava iz posla sa vodomjerima izbacila firmu Principal unatoč tome što su imali jeftinije vodomjere. Vijećnici su, stoga, zatražili od Šundova da im odgovori je li to istina i objasni zašto se kupuju skuplji vodomjeri. Bez uspjeha.

Marušiću nije bilo jasno kako se to Šundov ponaša, a nejasno mu je i zbog čega Stanouprava nije obveznik Zakona o javnoj nabavi, već su toga izuzeti, što onda otvara prostor za razno-razne špekulacije. Otkrilo se i da je standard zaposlenih u Stanoupravi sasvim solidan jer u toj gradskoj firmi sve veći broj zaposlenika ima prosječnu plaću od čak 7.800 kuna. Direktor Šundov opravdao se da su oni na tržištu pa tako mogu formirati i plaću sukladno rezultatima poslovanja.

Gire Šundovu: Vi iritirate

Vijećniku HNS-a Srđanu Gjurkoviću čini se kako bi Stanoupravu Grad trebao prodati i privatizirati dok još nešto vrijedi, dok je vijećnik Ivica Grubišić Gire reagirao zbog toga što se Šundov uporno odbijao izjasniti oko priče sa Principalom i vodomjerima. 

"Vi me iritirate, kako se možete tako ponašati prema gradskim vijećnicima. Pa dužni ste im odgovoriti. I to u trenutku dok se mislimo hoćemo li podržati vaše izvješće o poslovanju", kazao je Gire Šundovu.

Šundov pod stresom

Ovaj se pribrao i ispričao - stresom. "Posljednjih sam dana pod velikim stresom, ispričavam se, nije mi bila namjera", kazao je Šundov. Izvještaj mu je na kraju prošao, što nije bio slučaj sa Splitskom obalom i agencijom DMC Spalatum u kojoj tri zaposlenika rade za prosječnu plaću od 10 tisuća kuna, što je apsolutni rekord za splitske gradske tvrtke.

Nervoza kod Marka Šundova inače nije novijeg datuma. Kada smo ga prije godinu i nešto pitali je li predsjednik Nadzornog odbora Jadroplova, Šundov je reagirao vrlo nervozno. "Vaša pitanja su bezobrazno sranje", izderao se u slušalicu. Kasnije se ispričao, ali ne stresom, nego iznenađujućim pitanjem.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.