VIDEO "Novinar? Mene ćete slikavat?!", policajac na splitskoj Kili htio Indexu zabraniti snimanje

Video, foto: Index

RANO jutros opet nemile scene na Kili. Vlasnici privatnih parcela brane svoju zemlju od postupka izvlaštenja u korist agencije Eko Kaštelanski zaljev koja na trasi Puta Kile polaže kanalizacijske cijevi. Vlasnici ne priznaju rješenje o izvlaštenju Ureda državne uprave i fizički brane posjede.

Prije dva tjedna policija je odvela vlasnika terena Tomislava Miočevića. Čovjeku je pozlilo u postaji, zvali su i Hitnu da mu pomogne. Dok ga nije bilo, položene su cijevi. On tvrdi, potpuno nezakonito. Vlasnici parcela se, naime, žale da ih nitko nije kontaktirao vezano za postupak, niti su ikada dobili to famozno rješenje. Potvrdila nam je to i odvjetnica Marija Perić, koja zastupa obitelj Lozina, čiji se teren danas našao na udaru.

Policija brani snimanje?! 


Neno Lozina postavio je Ford Fiestu na trasu kanalizacije i nije htio odstupiti ni metra. Pred kućom su se okupili zaštitari, a na vrata mu je pozvonila policija.

Vidjevši da se scena snima, živce je izgubio policajac koji se sjurio niz stube te je, glasno negodujući, pokušao dohvatiti mobitel i zaustaviti snimanje: "Novinar?! Mene ćete slikavat?!"

Brzo se, međutim primirio te se nakon konzultacija sa centralom povukao. Kolega je pasivno promatrao scenu, nismo dobili nikakvo obrazloženje čemu takva nervoza.

Iz drugog pokušaja policajci uzeli podatke bez problema

Uslijedio je mali predah. Zaštitari stoje u pozadini, policajac kruži oko problema. Može li se Fiesta ukloniti? Čini se ipak ne. Nakon desetak minuta policajci su se ponovno popeli do Lozine. Ovaj put bez nepotrebnih tenzija.

"Ja ću samo evidentirati da auto stoji", rekao je policajac.

"Evo, imamo i sudsku zabranu, samo nitko s nama ne želi razgovarati", kazao je Lozina.

"Ne smijete tako postupati agresivno", pokušao mu je sugerirati opušteniji pristup.

"Ma nisam agresivan, nego novinar..."  

Popodne na Kili novi udar

Policija se prije dva tjedna pozvala na asistenciju provođenja rješenja Ureda državne uprave o izvlaštenju, no odvjetnica Perić kaže da joj zapravo nisu poznati nikakvi razlozi zbog čega se policija danas pojavila kod obitelji Lozina.

Popodne je pokušan novi udar. Pred kućom obitelji Lozina pojavilo se nekakvo redarstvo te zaprijetilo uklanjanjem Fieste, što bi oslobodilo put za građevinsku mehanizaciju. Lozine su pozvali policiju...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.