Vatrogasci cijelu noć gasili požare. I dalje aktivan požar na Crvenoj zemlji

Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell

Više požara aktivno je jutros na području Hrvatske. Tijekom protekle večeri raspoređene su snage iz Ličko-senjske županije, grada Zagreba i Zagrebačke županije na sva požarišta.

Donosimo pregled stanja na terenu jutros:

U Rodovljici kod Benkovca požar je lokaliziran. Iako ima dosta dima, situacija je pod kontrolom vatrogasaca, a vjetra nema. Vatrogasci su na terenu i dežuraju.

U Otonu Benderu (tu je požar izazvalo iskrenje od vlaka), Pribudiću i Pađenima požar je pod kontrolom. U tim područjima i dalje ima puno dima, no vjetra nema, a svi kritični dijelovi su obranjeni i vatrogasci nastavljaju s dežurstvom.

Požar uz Prugu od Knina prema Gračacu... Požar koji je zapalio vlak...

Objavljuje Vatrogasci - 193 u Petak, 16. kolovoza 2024.

I dalje aktivan požar na Crvenoj zemlji

Crvena Zemlja Knin

Objavljuje Vatrogasci - 193Petak, 16. kolovoza 2024.

Na Crvenoj zemlji požar je aktivan, posebno na nepristupačnom dijelu, no trenutno ne ugrožava ničije objekte. Ima dosta dima, a južni krakovi požara gase se tijekom cijele noći. Vjetra jutros nema.

Gori i u BiH

U Vrdovu iznad Bitelića požar je zaustavljen i ne širi se. Djelomično gori u Bosni i Hercegovini. Vatrogasci su na terenu i dežuraju.

Stanje na Dinari

Jučer je na područje Dinare sa prevezeno 12 vatrogasaca, lovaca i rendžera radi zaštite planinarskih kuća. Nema ozlijeđenih niti izgorjelih kuća. Sada ide izviđanje helikopterom. Stanje je jutros u redu, izvijestio nas je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.