Vagnerovac u Norveškoj donio zračnicu u bar i potukao se. Još neće u zatvor

Foto: Profimedia

BIVŠI zapovjednik ruske skupine Wagner koji traži azil u Norveškoj osuđen je zbog nošenja zračne puške i sudjelovanja u tučnjavi u baru. Andrej Medvedev (26) dobio je dvotjednu kaznu koja je suspendirana na dvije godine. Oslobođen je optužbi za nasilje nad policijom, javlja Reuters. 

"Želim zahvaliti sudu na pravednoj presudi. Studiram norveški i nadam se da ću dobiti azil", rekao je Medvedev. Bivši zapovjednik grupe Wagner je u siječnju prešao rusko-norvešku granicu, podnio zahtjev za azil u Norveškoj te progovorio o ratu u Ukrajini i svom angažmanu u skupini Wagner, optužujući je za brojne zločine. 

"Sada može izbjeći zatvor" 

U utorak je priznao krivnju za tučnjavu ispred bara u Oslu u veljači i sprječavanje policajca u obavljanju dužnosti. Također se izjasnio krivim za nošenje zračnog oružja u javnosti. No izjasnio se nevinim po četvrtoj točki optužnice, odnosno za nasilje nad policijskim službenikom. Danas je oslobođen te optužbe. 

"Sada može izbjeći zatvor i usredotočiti se na ono zbog čega je došao u Norvešku - govoriti o svojim iskustvima u ratu u Ukrajini", rekao je za Reuters njegov odvjetnik Brynjulf Risnes. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.