UZNEMIRUJUĆE Psihijatrijska bolnica u Venezueli prepuna je žohara i fekalija

Pacijent na prljavom madracu okružen prljavštinom Foto: EPA

FOTOGRAFIJE psihijatrijske bolnice snimljene su u Caracasu, glavnom gradu Venezuele, a otkrivaju užasne uvjete u kojima preživljavaju psihički oboljele osobe, usred najveće političke i gospodarske krize koja je potresla zemlju u njezinoj modernoj povijesti, javlja Mirror.

UPOZORAVAMO VAS DA SU FOTOGRAFIJE UZNEMIRUJUĆE, GLEDATE IH NA VLASTITU ODGOVORNOST

Humanitarna kriza u zemlji

Uznemirujuće fotografije pokazuju kakav učinak ima venezuelska humanitarna kriza na ustanove za mentalno oboljele. U bolnicama nedostaje lijekova i osoblja pa pacijenti spavaju na prljavim madracima, u prostorijama koje su prekrivene žoharima i fekalijama, kao i hrpom smeća.

Pacijentica proviruje kroz metalne rešetke bolnice (Foto: EPA)

 

Od lijekova nedostaju oni za liječenje depresije, shizofrenije i drugih bolesti, a kreveti ne donose podatke o osobama koje leže na njima.

Nedostatak lijekova (Foto: EPA) 

Čini se da su fekalije razmazane po zidovima, a pacijenti mogu jedni druge gledati kroz metalne rešetke. Najveće krilo bolnice je izgrađeno prije 126 godina, a bez struje je već 20 mjeseci, javlja ABC News.

Pacijenti zatvoreni u jednoj bolničkoj prostoriji (Foto: EPA)

Najsiromašnija zemlja s najvećim rezervama nafte

Venezuela je jedna od najsiromašnijih svjetskih zemalja iako ima najveće svjetske rezerve nafte. Istraživanje utjecaja krize na zemlju pokazalo je da je 70 posto djece u toj zemlji pothranjeno.

Prljava čekaonica u bolnici (Foto: EPA)

Uslijed financijskog kolapsa Madurova vlada se odlučila za tiskanje veće količine novca neophodnog za pokrivanje manjka, što je samo potaknulo hiperinflaciju. Madurov drugi mandat završava tek 2025. godine, a antivladini prosvjednici traže prijevremene izbore.

Jedna od zapuštenih bolničkih prostorija (Foto: EPA) 

Vlada ovog, po profesiji, vozača autobusa svojom je politikom, između ostalog, dovela do bijega milijuna stanovnika Venezuele.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.