VIDEO U tijeku sjednica Vlade, Plenković najavio ekspresnu isplatu regresa uhljebima

Foto: FAH

PREDSJEDNIK Vlade Andrej Plenković danas je na počeku sjednice Vlade podijelio, kako je istaknuo, važnu informaciju: "Ove godine isplatit će se regres za korištenje godišnjeg odmora svim službenicima u javnim i državnim službama od 1250 kuna. Isplata kreće 14. srpnja ove godine".

Kazao je i da su jučer izdane državne obveznice u iznosu od tri milijarde kuna s ročnošću od 15 godina i kamatu 3,25 posto i prinos od 3,30 posto.

"Riječ je o vrlo dobrim uvjetima - kupili su ih mirovinski fondovi i osiguravajuća društva. To je još jedan potez koji pokazuje da politička stabilnost ima refleksiju i na financijsku stabilnost", dodao je.

Premijer se dotaknuo i djece koja se u Klaićevoj bolnici liječe od neuroblastima. Rekao je kako je Povjerenstvo u stalnoj komunikaciji s ministarstvom te su sredstva za dvoje djece koja mogu primiti lijek osigurana.

Tijekom sutrašnjeg dana očekuje se zajednička sjednica hrvatske Vlade i Vijeća ministara BiH. Ovu sjednicu Plenković je nazvao važnom porukom o odnosima Hrvatske i BiH. Što se tiče odnosa sa Slovenijom, premijerov stav i dalje je isti: Arbitražnom presudom nismo vezani i nećemo je primjenjivati.

Tijek sjednice Vlade pratite uživo u nastavku:

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.