Uspješni Hrvati koji osvajaju svijet: U srijedu ne radimo, idemo na prosvjed za reformu školstva

Foto: Facebook

VIKTOR MAROHNIĆ i Luka Abrus vlasnici tvrtke Pet minuta najavili su da 1. lipnja neće raditi jer svi idu na prosvjed podrške kurikularnoj reformi koji organizira inicijativa "Hrvatska može bolje".

Za one koji ne znaju, Pet minuta je uspješna tvrtka koja se bavi razvojem softvera. Posluju na tri lokacije - u Zagrebu, Osijeku i New Yorku, a zajedno sa sestrinskim Shoutemom - platformom za samostalnu izradu aplikacija - zapošljavaju oko 120 ljudi

Pet minuta dizajnira i razvija aplikacije za mobitele, pametne satove (Apple Watch), televizore (Apple TV, Chromecast), automobile (Ford, Jaguar, BMW, Audi) i web aplikacije.
Njihov Shoutem je platforma za samostalnu izradu mobilnih aplikacija s više od pet tisuća malih i srednjih korisnika diljem svijeta, a od većih klijenata ističu se USA Today (Gannett) i School Messenger.

Gotovo su isključivo fokusirani na strana tržišta, odnosno izvoz a u svijetu su prepoznati kao agencija s vrhunskim dizajnom i proizvodima, te rastu u potpunosti na temelju preporuka.

"Osigurajmo djeci znanja za 21. stoljeće"

Prosvjed podrške Cjelovitoj kurikularnoj reformi koji organizira inicijativa "Hrvatska može bolje" održat će se 1. lipnja u 18 sati, na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, a najave prosvjeda stižu i iz drugih gradova.

Nezadovoljstvo građana izazvali su politički pritisci na stručni tim za kurikularnu reformu predvođen Borisom Jokićem, koji su rezultirali njihovom ostavkom, odnosno zahtjevom za razrješenjem.

"Osigurajmo djeci odrastanje u modernom, kvalitetno osmišljenom obrazovnom sustavu koji će im dati konkurentna znanja i vještine za život u 21. stoljeću. Podržimo cjelovitu kurikularnu reformu koju vodi dr. sc. Boris Jokić i tim stručnjakinja i stručnjaka, temeljenu na znanstvenim činjenicama.
U zemlji u kojoj se ni oko čega ne možemo dogovoriti, neka obrazovanje bude mjesto gdje će Hrvatska pokazati jedinstvo", navodi se u pozivu organizatora prosvjeda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.