Uspjeh riječkih liječnika: Mladiću stradalom u minskom polju spašene obje noge

TRAUMATOLOZI KBC-a Rijeka izveli su zahtjevan operativni zahvat nad 29-godišnjim Mihovilom Šepcem koji je krajem lipnja s prijateljima stradao u minskom polju u selu Dabar u blizini Otočca. U nesreći su mladiću stradali lijeva potkoljenica i stopalo, a desna je ostala bez većeg dijela kosti i tkiva. Optimistične prognoze liječnika kazuju da će mladić već krajem mjeseca biti otpušten kući.

Prema objašnjenju liječničkog tima, Šepcu je rekonstruirano meko tkivo, a čavlom su mu spojene kosti, čime je potkoljenica u potpunosti spašena. Najsloženija od pet operacija trajala je 12 sati, a Šepcu su zbrinute sve ozljede mekog tkiva i kosti desne potkoljenice te lom lijeve potkoljenice. U nesreći izgubljena desna potkoljenica mladiću je nadomještena velikim leđnim mišićem koji je uzet zajedno s kožom i krvnim žilama.

Podsjetimo, četiri mladića krajem lipnja zalutala su u minsko polje kod mjesta Dabar te aktivirala eksplozivno sredstvo. U eksploziji je poginuo 29-godišnji D.P., dok su tri njegova prijatelja ozlijeđena.

Nakon izvlačenja iz minskog polja, trojica ozlijeđenih mladića su prevezena u Dom zdravlja Otočac gdje im je pružena prva pomoć. 29-godišnjaku su u eksploziji ozlijeđene obje potkoljenice te je prebačen u KBC Rijeka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.