Uskok podebljao dokaze: Cvik dilao i na Korčuli i Dubrovniku?!

"DA SI PAMETNA, koliko si lipa...", i jutros je Katarinu Marić Banje, novinarku Slobodne Dalmacije "komplimentom" počastio Jakša Cvitanović Cvik, dok je zauzimao svoje mjesto na optuženičkoj klupi u velikoj dvorani splitske Palače pravde.

Cijeli postupak Cviku "složile" bivše cure

Vrckasti Cvik već je razvio "poseban" odnos prema novinarki Slobodne, kojoj je prije mjesec dana poručio da "lipo piše" i da zna gdje stoji pa će je posjetiti. Premda novinarka nije Cvika prijavila za prijetnju, reagiralo je Državno odvjetništvo nakon pisanja medija te službene zabilješke pravosudnog policajca.

Cvikov šarm neupitan je, a cijeli postupak protiv korčulanske narko hobotnice dosad se zasnivao uglavnom na izjavama njegovih bivših djevojaka, Želite Tomić i Petre Gugić. Ne nose lijepe uspomene na njega, za razliku od dubrovačke odvjetnice Ane Birimiše, kojoj također sude za sudjelovanje u dilerskoj organizaciji. Birimiša je o Cviku uvijek pričala u superlativima, a naročito je isticala njegovu marljivost.

Kad su ga privodili u splitski istražni centar nakon uhićenja početkom 2007. godine, u sudu je nastupila prava panika! Tajnice su se uljepšavale želeći se predstaviti najtraženijem bjeguncu u najljepšem svijetlu. Cvik je pravi ljubimac žena. A i on voli njih.

Cvik regrutirao cure da mu nose drogu

Kako bilo, upravo je Cvikov verbalni napad na novinarku Slobodne Dalmacije prošlog mjeseca potaknuo Dubrovčanina M. Š. da se javi tužiteljici Nataliji Petković i zatraži da ga sud ispita kao svjedoka. "Iskaljuje se na slabijima od sebe. Tako stalno radi", kazao je Uskokov adut Petkovićki, koja je sastavila službenu zabilješku te ga predložila kao svjedoka.

M. Š. optužio je Cvitanovića za dilanje, i to na dubrovačkom području. Jednom je, tvrdi, vidio neposrednu primopredaju nekoliko stotina grama heroina i Cvika u njegovoj Golf "četvorki", a spomenuo je i još dva "neizravna" saznanja o prebacivanju droge u njegovom aranžmanu. Sve zna zbog prijatelja, koji je bio u "šemi" sa Cvikom.

I novi je Uskokov svjedok, kako doznajemo, nešto govorio o Cvikovu odnosu prema ženama. Tvrdi da je tražio mlade cure i regrutirao ih da mu nose drogu. Na kraju mu je sarkastično zaželio Sretan Božić i Novu 2040. godinu". "Biži kanarinac", samo mu je dobacio Cvik. 

Suđenje se nastavlja idućeg mjeseca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.