PROMETNI KAOS U ZAGREBU Pogledajte koje prometnice će biti zatvorene za vikend

Foto: Ina Delty Rally Press

AUTOMOBILISTIČKA utrka INA Delta Rally održava se u petak i u subotu, a zbog nje će ponovno biti uveden poseban režim prometovanja kroz Zagreb. Utrka će se održati na prometnicama na Bundeku, Sesvetama, Drugom Selu, ali i na Sljemenskoj cesti i cesti od Kašine prema Mariji Bistrici.

Prometnice u Zagrebu

U petak, 9. lipnja 2017. od 17 do 23 sata, potpuna zabrana prometa za sva vozila i pješake primjenjivat će se na prometnicama u Sesvetama i Dugom Selu, javlja zagrebačka policija.

  • Cerska od Domjanićeve do Podolnice, Podolnica od Stanka Šatovića do Glavničice, Glavničica od Podolnice do Kusove, Kusova od Glavničice do Vinka Kindera, Vinka Kindera od Kusove do Prozorske, Prozorska od Vinka Kindera do Tome Kapitana, Tome Kapitana od Prozorske do Tome Koščeca, Tome Koščeca od V.Kapitana do Pintarove, Pintarova od Tome Koščeca do Kozinske, Kozinska od Pintarove do Martinske, Martinska od Kozinske do Domobranske (okret na trokutu cesta), Domobranska od Martinske do Zorićeve)


U petak, 9. lipnja 2017. od 16 do 23 sata bit će zabranjeno prometovati na području Grada Zagreba, i to:
Mostom slobode,

  • Avenijom Većeslava Holjevca (od Slavonske avenije do Av. Dubrovnik),
  • Antallovom ulicom,
  • Ulicom Damira Tomljanovića Gavrana (od Ul.E.Murtića do Av.V.Holjevca) i
  • servisnim cestama i parkiralištima uz istočnu stranu Zagrebačkog velesajma.


Alternativni pravci na kojima neće biti ograničenja u prometu u pravcu jug-sjever i obratno su:

  • Avenija Dubrovnik – Most mladosti – Držićeva avenija – Ul. Grada Vukovara,
  • Avenija Dubrovnik – Jadranski most – Savska cesta – Ul. Grada Vukovara.


Alternativni pravci na kojima neće biti ograničenja u prometu u pravcu istok-zapad i obratno su:

  • Ulica Grada Vukovara od Savske do Držićeve,
  • Slavonska avenija – Zagrebačka avenija – Ljubljanska avenija
  • Avenija Dubrovnik od rotora Remetinec do rotora Zapruđe.

 
U subotu, 10. lipnja 2017. od 9 do 19.15 sati neće se moći prometovati Sljemenskom cestom od Blizneca do Šestinskog lagvića i Sljemenskom cestom od Pila preko Hunjke do Jaslica.

Policija će u dogovoru s organizatorom povremeno propuštati promet Sljemenskom cestom između brzinskih ispita prema sigurnosnoj procjeni i vremenu trajanja brzinskih ispita.
Alternativni pravci na kojima neće biti ograničenja u prometu su Zagreb – Bistra – Stubičke Toplice, Zagreb – Sesvete – Sv.I.Zelina – Marija Bistrica.

U subotu, 10. lipnja 2017. od 10 do 19.15 sati neće se prometovati državnom cestom D29 od Kašine preko Laza do Laza Stubičkog.


Policija će u dogovoru s organizatorom povremeno propuštati promet državnom cestom preko Laza.

Alternativni pravci na kojima neće biti ograničenja u prometu i obratno su Zagreb – Sesvete – Belovar – Moravče – Laz Bistrički – Marija Bistrica.

Iz policije mole građane za razumijevanje i poštivanje uputa policijskih službenika, redarske službe organizatora, postavljene prometne signalizacije, zapreka, ograda i traka upozorenja.

Preusmjeravanja u prometu ZET-a

ZET najavljuje izmjene na pojedinim autobusnim linijama terminala Glavni kolodvor, kao i na autobusnim linijama 274 Dubec – Sesvete – Laktec i 140 Mihaljevac – Sljeme.

U petak, 9. lipnja, od 16 do 22.30 sati, autobusne linije terminala Glavni kolodvor prometovat će izmijenjenim trasama u oba smjera, a autobusna linija 234 Glavni kolodvor – Kajzerica – Lanište neće prometovati, obavještavaju iz ZET-a.

Autobusne linije 219 Glavni kolodvor – Sloboština, 220 Glavni kolodvor – Dugave i 229 Glavni kolodvor – Odra – Mala Mlaka, prometuju s Glavnog kolodvora Ulicom Hrvatske bratske zajednice, skreću lijevo na Slavonsku aveniju, desno na Aveniju Marina Držića, desno na Aveniju Dubrovnik, zatim skreću lijevo na Aveniju Savezne Republike Njemačke otkuda nastavljaju uobičajenim trasama.


Autobusi linija 166 Glavni kolodvor – Donji Dragonožec, 221 Glavni kolodvor – Travno, 268 Glavni kolodvor – Velika Gorica, 310 Glavni kolodvor – Petrovina, 311 Glavni kolodvor – Cerovski vrh i 330 Glavni kolodvor – Velika Gorica (brza linija), vozit će s Glavnog kolodvora Ulicom Hrvatske bratske zajednice, skrenuti lijevo na Slavonsku aveniju, desno na Držićevu, desno na Aveniju Dubrovnik te lijevo na Aveniju Većeslava Holjevca i nastaviti uobičajenim trasama do krajnjih odredišta.

Pri povratku autobusi prometuju istim izmijenjenim trasama, piše u obavijesti.

Za vrijeme posebne organizacije prometa, autobusno stajalište Nacionalna i sveučilišna knjižnica- zapad bit će izmješteno na stajalište Nacionalna i sveučilišna knjižnica-jug, dok se autobusna stajališta Bundek, Muzej suvremene umjetnosti i Sopot neće koristiti.

Autobusna linija 274 Dubec – Sesvete – Laktec prometovat će u petak, 9. lipnja, od 17 do 22 sata, trasom u dva dijela.

Na prvom dijelu trase, kako bi se uspostavila kvalitetna prometna povezanost za stanovnike naselja Šašinovec, Budenec i Cerje, autobus će voziti na relaciji Dubec – Sesvete – Cerje, odnosno do raskrižja Ulice Podolnice i Donjopoljske ulice. 

Na drugom dijelu trase, autobus će voziti na relaciji Lužan – Laktec – Glavničica, stoga stanovnike naselja Laktec, Glavničica i Drenčec, upućujemo da iz Dupca,  prema svojim odredištima, kao i pri povratku, koriste autobusnu liniju 273 Dubec – Sesvete – Lužan.

Nastavak utrke u subotu, 10. lipnja, uvjetuje obustavu autobusne linije 140 Mihaljevac – Sljeme od 9 do 18 sati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.