Umro na mjestu nakon udara kamiona i zato vozača ne terete za nepružanje pomoći

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Splitsko općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 36-godišnjaka zbog izazivanja smrtonosne prometne nesreće koja se dogodila u Muću, blizu Sinja. U nesreći koja se dogodila 17. lipnja oko 21:36 smrtno je stradao muškarac.

U optužnici stoji da se nesreća dogodila kada je 36-godišnjak, upravljajući kamionom Mercedes udario muškarca koji je hodao uz rub ceste, piše Dalmatinski portal.

Osumnjičeni vozač suočava se s optužbom da nije prilagodio vožnju noćnim uvjetima te da je brzina njegovog vozila bila znatno veća od dopuštenih 50 kilometara na sat. Nesreća se dogodila dok je muškarac koračao cestom, a udar ga je odbacio na metalne kontejnere. Preminuo je na mjestu nesreće.

Muškarac umro na mjestu nesreće pa se vozača ne tereti za nepružanje prve pomoći

U početku je vozač kamiona bio osumnjičen i za bijeg s mjesta nesreće te nepružanje pomoći, ali te su optužbe povučene jer se utvrdilo da je preminuli muškarac umro odmah nakon sudara.

U optužnici se navodi da je vozač tvrdio kako nije primijetio da je udario nekoga i nije ni shvatio da ga policija traži. Prema njegovim riječima, konzumirao je dva piva prije nego što se vratio kući, piše Dalmatinski portal.

Nije smio upravljati vozilom u trenutku nesreće, vozačka mu bila poništena

Vozač kamiona uopće nije imao pravo upravljati vozilom u trenutku nesreće s obzirom na to da mu je policija prethodno oduzela vozačku dozvolu zbog niza prekršaja i 12 negativnih bodova.

Njegova vozačka dozvola bila je poništena na dvije godine. Osumnjičeni je više puta bio kažnjen zbog prekršaja u prometu, a zbog te činjenice je također zatraženo produljenje istražnog zatvora, piše Dalmatinski.

Vozač kamiona trenutno se nalazi u pritvoru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.