UPAD RULJE U KONGRES

Umrla peta žrtva Trumpovih pristaša, policajac koji ih je sprječavao na ulazu

Foto: EPA

UMRLA je peta osoba od posljedica napada Trumpovih pristaša na zgradu Kongresa.

Riječ je o Brianu D. Sicknicku, policijskom časniku koji je ozlijeđen na dužnosti dok su pristaše upadali u zgradu.

Ozlijeđen je u fizičkom sukobu s njima te je podlegao ozljedama, javio je Reuters.

Mediji pišu da su ga pristaše udarili aparatom za gašenje požara

Sicknick se navodno vratio u svoj odjel i pao u nesvijest. Prevezen je u bolnicu, gdje je sinoć preminuo. Dio američkih medija javlja, pozivajući se na svoje izvore, da je dobio udarac u glavu aparatom za gašenje požara.

Ranije je objavljeno da su smrtno stradale četiri osobe, među kojima žena koju je policija ustrijelila u trenutku kad su Trumpovi pristaše upali u Kongres i prekinuli sjednicu kako bi spriječili potvrdu pobjede Joea Bidena na predsjedničkim izborima.

Policija će istražiti smrt kolege koji je bio član osiguranja Kongresa od 2008. godine, prenijeli su iz Reutersa.

 

Istaknuti američki političari traže Trumpovu smjenu odmah

Trumpovu smjenu na temelju 25. amandmana zatražili su predsjednica Zastupničkog doma Kongresa Nancy Pelosi i čelnik demokrata u Senatu Chuck Schumer.

"Predsjednik Sjedinjenih Država poticao je na oružanu pobunu protiv Amerike", rekla je Pelosi, dodavši da je Trump time počinio "čin pobune".

Naglasila je kako ga je potrebno odmah maknuti s položaja jer je opasan po američku demokraciju. To se može tim 25. amandmanom kojemu se protivi potpredsjednik Mike Pence.

Trump podivljaloj rulji: Volimo vas. Vi ste vrlo posebni

"Znam da vam je teško, imali smo izbore koji su nam ukradeni i to svi znaju. Posebno druga strana. Ali morate sada ići kući, trebamo mir, moramo imati zakon i red, moramo poštovati ljude koji se brinu za zakon i red. Ne želimo da itko bude ozlijeđen. Nikada nije postojalo ovakvo vrijeme, u kojemu nam mogu oduzeti sve, meni, vama, državi. Ovo su ukradeni izbori, ali moramo imati mir. Idite kući, volimo vas, posebni ste, znam kako se osjećate, ali idite kućama i idite u miru", rekao je Trump u obraćanju ljudima koji su zbog njega upali u Kongres i napravili ogromnu štetu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.