Ukrajinski zapovjednik: Situacija na bojištu je eskalirala. Rusi se žele osvetiti

Foto: EPA

ZAPOVJEDNIK ukrajinskih kopnenih snaga Oleksander Sirski kazao je da je situacija na sjeveroistočnom dijelu bojišnice "značajno eskalirala". Istaknuo je kako se ruske snage nadaju da će probiti obranu u smjeru Kupjansk-Liman. 

Sirski smatra da se ruska vojska zapravo želi "osvetiti" ponovnim preuzimanjem teritorija koji je nekoć bio pod njenom okupacijom. Na Telegramu se pojavila i snimka koja prikazuje kako Sirski govori vojnicima o aktualnoj situaciji na bojišnici, piše Guardian

Neuspješan ruski napad na Avdijivku?

Rusija je početkom kolovoza pokrenula napad na Kupjansk i područje oko njega pomaknuvši liniju bojišnice za oko tri kilometra. Na grad je padala kiša granata, što je natjeralo lokalne vlasti da pokrenu evakuaciju civila. 

Podsjetimo, Ukrajinci su prošli tjedan izvještavali o žestokom ruskom napadu na Avdijivku, grad sjeverno od Donjecka. Iako su ruski vojni blogeri prvo govorili o velikom proboju ruskih snaga, čini se da te tvrdnje nisu bile točne. Na društvenim mrežama pojavile su se brojne snimke uništene ruske vojne opreme koje su navodno nastale na tom području. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.