VIDEO Ukrajinci: Naš snajperist oborio svjetski rekord

Screenshot: X

Ukrajinski snajperist oborio je svjetski rekord ubivši ruskog vojnika s udaljenosti od 3.8 kilometara, priopćila je Služba sigurnosti Ukrajine (SBU). Neprovjerenu informaciju, koja je prvo kružila ukrajinskim medijima, potvrdio je za Newsweek izvor iz ukrajinskih obavještajnih krugova.

Inače, snajperist kanadskih specijalnih snaga je od 2017. držao rekord nakon što je potvrđeno da je izvršio ubojstvo snajperom s udaljenosti od 3540 metara u Iraku. Prije njega je titulu nosio britanski snajperist Craig Harrison koji je 2009. ubio talibanskog borca u Afganistanu, pogodivši s udaljenosti od 2475 metara.

Pojavila se i snimka

"Snajperist SBU-a postavio je svjetski rekord. Pogodio je ruskog vojnika s nevjerojatne udaljenosti", priopćio je SBU-ov ured za tisak. Dodali su da je hitac premašio prethodni svjetski rekord za otprilike 260 metara.

"SBU-ovi snajperisti mijenjaju pravila svjetskog snajperskog djelovanja, pokazujući sposobnost učinkovitog rada na fantastičnim udaljenostima", istaknuli su. U međuvremenu, ukrajinski mediji su podijelili snimke koje navodno pokazuju rekordni hitac. 

Ukrajina brzo ulazi u 21. mjesec rata nakon što je Rusija izvršila invaziju u veljači prošle godine. Rat je ranije opisivan kao topnički rat, ali snajperisti su također igrali važnu ulogu. Na bojišnici slijede teški mjeseci za obje vojske zbog izazovnih vremenskih uvjeta tijekom zime. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.