Ukinuta odluka o obustavi trgovanja: Dionica Podravke odletjela u nebo

DANAŠNJU odluku Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) da ukine nalog o obustavi trgovanja vrijednosnim papirima Podravke, dionica te tvrtke svoje je oslobođenje proslavila skokom od čak 11,42 posto u odnosu prema cijeni koju je imala prije privremene obustave.

Cijena Podravkine dionice odmah nakon današnjeg otvaranja Zagrebačke burze skočila je na 400 kuna, što je dovelo do nove blokade uzrokovane činjenicom da je cijena u kratkom razdoblju povećana za više od prihvatljivih 10 posto.

Prvotni je uzlet nakon 11 sati donekle ublažen, pa je cijena pala na prihvatljivih 368 kuna, što je još uvijek značajan rast od čak 2,51 posto u odnosu prema prošlotjednoj cijeni.

HANFA: Informacije iz medija nisu vjerodostojne


U današnjoj odluci, kojom se trgovanje Podravkinim vrijednosnim papirima ponovno odobrava, Agencija objašnjava da podaci izneseni u medijima nisu vjerodostojni i da se ne mogu uzeti kao objektivni te da je Atlantic grupa Hanfi demantirala pokušaje preuzimanja Podravke, odnosno da su mediji izjave predsjednika Uprave Atlantic grupe Emila Tedeschija pogrešno protumačili i izvukli iz konteksta.

I predsjednik Nadzornog odbora Podravke Ljubo Jurčić kategorički je u izjavi Hanfi demantirao da se s Atlantic grupom vode bilo kakvi pregovori o mogućem preuzimanju Podravke te rekao da ne postoji nikakva dokumentacija koja bi potvrđivala bilo kakvu korespondenciju u tom cilju, bila ona službena ili neslužbena, niti je NO Podravke na svojim sjednicama raspravljao o toj mogućnosti.

Hanfa je također prenijela i dio dopisa odvjetničkog društva opunomoćenika Jutarnjeg lista koji je objavio priču o preuzimanju Podravke, u kojem se tvrdi da je novinar "izvorno, potpuno i vjerodostojno prenio informacije i izjave", no čini se da ta tvrdnja nije utjecala na krajnju odluku agencije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.