Uhljebi iz HGK nagradili jednu firmu pa čestitali konkurentskoj

Foto: Jurica Galoić/ Pixsell, Screenshot: Facebook

SINOĆ je dodijeljena Zlatna kuna, nagrada koju dodjeljuje Hrvatska gospodarska komora. Najboljom velikom tvrtkom proglašena je Maistra iz Rovinja.

Ove godine je prvi put u sklopu Zlatne kune dodijeljeno i priznanje za promicanje gospodarstva, a pripala je Mati Rimcu iz tvrtke Rimac Automobili.

U kategoriji najbolje tvrtke srednje veličine Zlatnu kunu dobila je tvrtka Pet minuta, dok je kao najbolja mala tvrtka proglašena Bruketa&Žinić&Grey.

No baš se kod tvrtke Pet minuta uhljebima iz HGK-a potkrala greška.

Oni su na Facebooku podijelili objavu Luke Abrusa, direktora i suvlasnika Pet minuta. U opisu su čestitali firmi Infinum.

"Čestitamo, Infinum! Osvojili ste Zlatnu kunu kao najbolja srednja tvrtka! Bravo!", stoji na stranici IT_HGK na Facebooku. Tako su iz HGK pohvalili potpuno krivu firmu, iako su u prvoj rečenici objave koju su podijelili imali ime prave tvrtke. Naime, Pet minuta se na svjetskom tržištu predstavlja kao Five. HGK-ovci su uskoro svoju pogrešku ispravili.
 



Tvrtka Pet minuta, koja je na stranim tržištima poznata kao Five, specijalizirana je za izradu mobilnih aplikacija, a najviše djeluju baš na stranom tržištu. Osim u Hrvatskoj, gdje imaju podružnice u Zagrebu i Osijeku, imaju otvoren i ured u New Yorku.

HGK - parazitska institucija koja je stvorila Nadana Vidoševića

Treba napomenuti da bi HGK, ako  zaista želi dati svoj doprinos hrvatskom gospodarstvu, prvo prestala otimati novce poduzetnicima. Naime, HGK je parazitska organizacija koja već godinama reketari poduzetnike. Tako HGK od poduzetnika koji su prisiljeni biti članovi ove državne organizacije, godišnje izreketari 134,5 milijuna kuna, pri čemu gotovo tog polovicu novca potroše na plaće zaposlenika HGK.


Članstvo u Hrvatskoj gospodarskoj komori je obavezno, bez obzira na to što mnogi poduzetnici s njome nemaju nikakve veze, ne žele imati veze niti imaju ikakvih koristi od toga što su prisilni članovi. Zapravo, mnogima bi najviše pomogli ukidanjem obaveznog članstva, no to im nije ni na kraj pameti.

Hrvatska gospodarska komora zapravo je najpoznatija po svom dugogodišnjem šefu Nadanu Vidoševiću. On je uhićen prije točno četiri godine, sredinom studenog 2013. godine. Početkom ove godine počelo mu je suđenje za aferu Remorker. Tereti ga se da je iz HGK izvukao najmanje 39 milijuna kuna.

Optužnicom u aferi Remorker koju je Uskok protiv Vidoševića i još osam osoba podigao u srpnju 2015. predloženo je da se Vidoševiću oduzme imovinska korist od čak 39 milijuna kuna, a među optuženima je i njegova dugogodišnja najbliža suradnica Zdenka Peternel.

Osim Vidoševića i Peternel, na optuženičkoj klupi našli su se i Josipa Mladinov, Jasna Mikić i Jadranka Ivčić jer je četvero suoptuženika ranije priznalo nedjela te su osuđeni nakon nagodbe s tužiteljstvom.

To su ključni akteri afere Remorker - Igor Premilovac koji je prvi progovorio kako je preko svoje češke tvrtke Remorker naplaćivao fiktivne račune i ''oprani'' novac vraćao u Hrvatsku te marketinški stručnjak Davor Komerički koji je Vidoševića povezao s lancem izvlačenja novca iz HGK. Osim njih sporazumno su osuđeni i Vidoševićeva nekretninska savjetnica Vesna Rodić te Jasna Mrakovčić Grubić koja je priznala da je uz Vidoševića iz HGK izvlačila novac lažirajući kupnju umjetničkih slika.

Vidošević je ranije govorio da ne zna koji su motivi njegovih suoptuženika da ga terete, a tvrdio je i da će srušiti optužnicu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.