GRUPNO SILOVANJE POLJAKINJE Uhićeni svi napadači, Poljska traži izručenje

Foto: FAH

POLJSKA će tražiti izručenje četiriju osumnjičenika za brutalno grupno silovanje svoje državljanke u talijanskom Riminiju, priopćio je u ponedjeljak poljski zamjenik ministra pravosuđa.

>> GRUPNO SILOVANJE POLJAKINJE Dva maloljetna Marokanca priznala zločin

Zamjenik ministra Patryk Jaki izjavio je da njegova zemlja planira pokrenuti pregovore s Italijom oko izručenja četvorice osumnjičenika koji su u međuvremenu uhićeni, prenosi Associated Press.

Iste noći silovali i Peruanku

Osim što su navodno silovali 26-godišnju poljsku turistkinju te napali i opljačkali njezinog dečka, sumnjiči ih se i da su te iste noći, 26. kolovoza, silovali i peruansku državljanku. 

Talijanski tužitelji priopćili su da osumnjičenici redom poriču vlastitu odgovornost i krive druge u grupi za zločine. Zasad nije poznato hoće li Italija pristati na izručenje počinitelja Poljskoj.

"Ne želim naprečac iznositi ikakve zaključke", rekao je Jaki za poljski državni radio, ali i dodao da bi počinitelji, ako budu proglašeni krivima, trebali dobiti "vrlo visoke kazne kao primjer jer bi kazna trebala biti preventivna i natjerati druge da razmisle sedam puta prije nego što pokušaju počiniti takav zločin".

Trojica od četvorice silovatelja su maloljetni

U slučaju koji je potresao i Italiju i Poljsku, posebno je šokantna činjenica da su tri od četiri počinitelja maloljetnici. Osim dvojice braće iz Maroka, 15-godišnjaka i 17-godišnjaka, naknadno su uhićeni i 16-godišnji Nigerijac te 20-godišnji Kongoanac po imenu Guerlin Butungu.

Izbjeglica iz Konga dobio azil prošle godine

Nigerijac i Marokanci su navodno rođeni u Italiji dok je Kongoanac azilant. Poljski mediji izvještavaju da je Butungu uhićen u nedjelju ujutro u vlaku koji je krenuo iz grada u okolici Riminija, pri čemu je kod njega pronađen sat koji pripada Poljaku kojeg su pretukli i opljačkali.

Butungu je dobio status "humanitarne zaštite" u rujnu prošle godine, rekla je za Sky TV Cristina Ungolini, ravnataljica centra za pomoć migrantima u Pesaru, kojem je ovaj Kongoanac bio dodijeljen. Dolazio je u centar do travnja ove godine, a Ungolini tvrdi da nije pokazivao nikakve znakove zbog kojih bi izazvao zabrinutost.

"Bio je društven, pristojan, blag", kaže Ungolini za Butungua.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.