Uhićeni pripadnici "Puma" zadržani u 24-satnom pritvoru: Pucali smo pokraj zarobljenika

SEDMORICA pripadnika 7. gardijske brigade, koji su optuženi za ubojstva ratnih zarobljenika, danas su se pred istražnim sucem Županijskog suda u Zagrebu branili šutnjom, a on im je izrekao mjeru 24-satnog pritvora.

U pritvoru su zadržani uz obrazloženje da bi na slobodi mogli utjecati na svjedoke te zbog posebno teških okolnosti djela za koja su optuženi. Policija sedmorku tereti da su strijeljali ratne zarobljenike tijekom akcije "Maestral 2": Strijeljanja su se dogodila 9. i 10. rujna u mjestima Mliništa i Halapići kod Glamoča u BiH, a naredio ih je pokojni zapovjednik te postrojbe Ivan Korade.

Navodni povod za strijeljanje bili su ratni gubici 7. gardijske brigade, a ubijeni su zarobljeni vojnici vojske Republike Srpske Radoslav Lakić, Pero Vidović, Petar Jotanović, Dragoslav Mutić, Borislav Vukić te jedan nepoznati muškarac. Doznaje se kako je prvoosumnjičeni Emil Crnčec koji je još donedavno bio u aktivnom sastavu Hrvatske vojske te je trebao postati i član NATO delegacije u Bruxellesu. Uz njega su osumnjičeni i Nenad Jurinac, Tihomir Šavorić, Anto Novačić, Robert Precehtjer, Goran Gaća i Robert Bevak. Neslužbeno se doznaje kako su optuženici na ispitivanju u policiji tvrdili da su pucali pored zarobljenika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.