Uhićen trojac koji je švercao migrante kod Imotskog

Ilustracija: Marko Prpic/PIXSELL

Jučer je kod Imotskog granična policija uhitila troje ljudi za koje se sumnja da su nezakonito uvozili strane državljane u Hrvatsku. Granična je policija tog područja zaustavila auto koji je vozio 39-godišnjak, na suvozačkom se sjedalu nalazila 35-godišnjakinja, a na zadnjim sjedalima pet stranih državljana za koje je utvrđeno da su nezakonito ušli u Hrvatsku.

Policija je zatim zaustavila i drugi auto, kojim je upravljao 50-godišnjak za kojeg se sumnja da je pomagao 39-godišnjaku i 35-godišnjakinji u počinjenju kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma. 

Kriminalističko je istraživanje pokazalo da je 39-godišnjak kriv za još sedam takvih kaznenih djela, po tri u lipnju i srpnju ove godine. Utvrđeno je da je 35-godišnjakinja sudjelovala sa spomenutim 39-godišnjakom u tri kaznena djela, dok je u druga tri kaznena djela sudjelovao 50-godišnjak.

Protiv osumnjičenih se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava, dok će se prema stranim državljanima postupati sukladno Zakonu o strancima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.