Uhićen muškarac koji je Audijem pokušao ubiti policajca

Ilustracija: Zeljko Lukunic/PIXSELL

UZ kaznenu prijavu za pokušaj teškog ubojstva u policijskom pritvoru završio je 48-godišnjak uhićen u srijedu u Zagrebu zbog sumnje na to da je 12. prosinca na makadamskoj cesti u Novom Čiču pokušao ubiti policajca naletjevši na njega svojim Audijem.

Policija je izvijestila kako je do naleta automobilom, koji su u prijavi okarakterizirali kao pokušaj teškog ubojstva, došlo nakon što su policajci iz mobilne jedinice za nadzor granice u Novom Čiču pokušali svjetlosnim signalima zaustaviti Audi zagrebačkih oznaka.

Pucali u auto

U trenutku kada je policajac izašao iz službenog vozila, tada još uvijek nepoznati vozač je Audijem naglo krenuo prema njemu. No policajac je uspio izbjeći nalet vozila skočivši u stranu, nakon čega je drugi policajac ispalio nekoliko hitaca prema gumama automobila kako bi spriječio bijeg.

Kako u tome nije uspio, vozač je pobjegao, dodaje policija. Policijska uprava zagrebačka (PUZ) ističe da su u srijedu 21. prosinca na Aveniji Marina Držića uhitili 48-godišnjaka kojeg se dovodi u vezu s pokušajem teškog ubojstva policajca. U međuvremenu, dodaje policija, pronađen je i njegov Audi.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.