Uhićen misionar iz SAD-a, spolno je zlostavljao djecu iz sirotišta u Keniji

Ilustracija: EPA (nije fotografija mjesta, osoba i događaja iz teksta)

GRAĐANIN SAD-a uhićen je zbog sumnje da je seksualno zlostavljao štićenike sirotišta koje je osnovao u Keniji, javlja CNN.

Šezdesetogodišnji Gregory Dow iz okruga Lancaster u Pennsylvaniji priveden je i trenutno se nalazi u pritvoru. U Keniji je 2008. otvorio dom za nezbrinutu djecu, gdje se godinama odvijalo navodno zlostavljanje, navodi državno odvjetništvo.

Navodi se kako je seksualno zlostavljao četvero maloljetnika od listopada 2013. do rujna 2017. kada je sirotište zatvoreno.

Lokalni mediji navode kako je sirotište služilo kao dom brojnoj djeci, a Dow je napustio Keniju i vratio se u SAD nakon što su kenijske vlasti izdale tjeralicu. 

On tvrdi da je nevin

Optuženik tvrdi kako je nevin i navodi da su optužbe potpuno izmišljene. 

Ovaj slučaj dominirao je u kenijskim medijima, a lokalna televizijska postaja NTV snimila je dokumentarac "Preying Missionaries". U razgovoru s djevojkama koje su navodno zlostavljane otkriveno je kako su bile prisiljene koristiti kontracepcijska sredstva.

Udruga "Kenijke u SAD-u" (KWITU) mjesecima je pozivala vlasti da ga uhite, a pokrenuta je i peticija kojom se zahtijevao sudski progon.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.