Uhićen čovjek "hijena" koji je HIV pozitivan i za novac je spolno općio s više od 100 djevojčica

Screenshot: BBC

ERIC Aniva, čovjek kojega su nakon potresne reportaže BBC-ja prozvali “hijenom”, uhićen je po izravnom nalogu Petera Mutharike, predsjednika Malavija.

Glasnogovornik predsjednika ove afričke države rekao je da će Aniva biti procesuiran zbog kršenja dječjih prava i seksualnog zlostavljanja.

U pojedinim izoliranim dijelovima južnog Malavija postoji tradicija po kojoj djevojčice, nakon što uđu u pubertet moraju imati spolni odnos s plaćenim seksualnim partnerom kojega zovu “hijena”. Seoski poglavari na to ne gledaju kao silovanje već kažu da se radi o ritualnom “pročišćenju”.

“Hijena” Aniva se “pohvalio” u reportaži koja je zgrozila cijeli svijet kako je imao seksualne odnose s više od stotinu djevojčica te otkrio da je HIV pozitivan.

Predsjednik Malavija putem svojeg glasnogovornika poručio je da će Vlada njegove zemlje zaustaviti i iskorjeniti kultne rituale “čišćenja” u zabitima Malavija zbog ponižavajućeg odnosa prema djevojčicama i opasnog širenja spolnih bolesti.

Svako zabačeno selo na jugu Malavija ima po nekoliko "hijena" koji su plaćeni od četiri do sedam dolara za seksualni čin s djevojčicama, uz blagoslov roditelja djeteta.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.