"Uglednog" bosanskog novinara razotkrile snimke iz vremena masakra u Srebrenici

SLOBODAN VASKOVIĆ, bivši televizijski novinar uglednog BiH-političkog magazina "60 minuta", prikazan je danas na nemontiranoj snimci s mjesta velikog srebreničkog pokolja 1995., kako čovjeka koji se uspio spasiti od smaknuća nagovara da "antimuslimanski" odgovara na njegova pitanja. Snimka je izazvala veliko zanimanje u susjednoj BiH, jer je Vasković dosad bio na glasu kao hrabar i ustrajan novinar koji je za "60 minuta"  specijalizirao teme kojima je razotkrivao kriminal i korupciju Milorada Dodika i njegove Republike Srpske.

Snimka prikazuje kako su Vasković i još jedan novinar 12. srpnja 1995. u Potočarima zaustavili jednog nesretnog stanovnika Srebrenice i tražili od njega da ispriča događaje u Srebrenici kako mu oni kažu da treba. Vasković čovjeka uspaničenog od stravičnih scena kojima je tih dana svjedočio u Srebrenici, pita "je li istina da je Naser Orić ubijao i njih muslimane".

Srebreničanin sa snimke Abdulah Purković, izjavio je danas za bosanske medije da su mu tada protagonisti ove mučne priče prijetili smrću ako ne bude govorio po njihovim sugestijama. Kako Vaskovića bosanska javnost nije očekivala u ovoj ružnoj ulozi, nekad poznati novinar može se trajno pozdraviti s reputacijom.

Uprava Federalne televizije za spornu snimku je doznala prije mjesec dana i odmah raskinula suradnju s Vaskovićem.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.