Ugledni ruski bogataš osuđen za silovanje djevojčica koje je dovodio iz sirotišta

BOGATI rusko-američki izvoznik automobila osuđen je na osam godina zatvora, jer je uzimao djevojke iz sirotišta u Sankt Petersburgu i poslije ih silio na seks, javlja AP.

Andrew Mogilyansky, oženjeni otac troje djece, odveo je djevojčice iz sirotišta u svoj stan u Sankt Petersburgu gdje su živjele. Tamo je tri djevojčice, u dobi od 13 do 14 godina silio na seksualne odnose. Ta takav "seksualni turizam" putovao je iz Amerike u kojoj je živio, u Rusiju čije je državljanstvo također imao. Navodno je Mogilyansky financirao i web stranicu koja je nudila seksualne odnose s djecom, naravno uz određenu naknadu. Američke vlasti nisu ga optužile za taj zločin.

Završio ugledno sveučilište, bavio se dobrotvornim radom

Sud u Philadelphiji je ovom američko-ruskom državljaninu odredio maksimalnu kaznu za ovaj tip zločina, a sudac je naredio i 15 godina promatranja nakon što odsluži kaznu.

"Ovo je težak kriminalni čin. Životi žrtava bit će potpuno drukčiji, jer im je gospodin Mogilyansky naudio", rekla je sutkinja Mary McLaughlin.

Sutkinja je istaknula kako nikad nije osudila optuženika koji ima dvije potpuno različite osobnosti. Naime, Mogilyansky je završio prestižno sveučilište Colombia, imao je unosan biznis te je vodio dobrotvornu zakladu za žrtve terora. Prikupio je više od 1.2 milijuna dolara koje je dao za pomoć djeci preživjeloj iz talačke krize u Beslanu 2004. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.