Učiteljici prijeti amputacija podlaktice, troje učenika teško ozlijeđeno

U MJESTU Veljun na Ličkoj magistrali između Karlovca i Slunja prevrnuo se školski autobus. Prema prvim informacijama, 30-ak osoba je ozlijeđeno, među kojima četiri teže.

Učenici su se vraćali s Plitvičkih jezera. Malo prije 19 sati autobus je sletio s ceste, udario u kameni usjek te se prevrnuo preko obje vozne trake. Djeca su se vozila u autobusu prijevoznika VTV-a iz Zagreba. Učenici koji su se vozili su desetogodišnjaci iz Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić iz Prigorja Brdovečkog kod Zaprešića.

Učiteljici će amputirati šaku i podlakticu

U autobusu Neoplana je bilo 45 djece i četiri učitelja. Većina je prevezena u karlovačku bolnicu. Poginulih nema. Radio Mrežnica piše kako je u nesreći teško ozlijeđena i jedna starija osoba koju su morali izvlačiti iz autobusa, jer je ostala prikliještena. Navodno je uzrok nesreće prebrza vožnja. Alkotestiranje je pokazalo da vozač autobusa nije pio.

Ravnatelj Opće bolnice Karlovac dr. Nedjeljko Strikić je kazao da je u bolnicu zaprimljeno ukupno 37 pacijenata, od čega je 33 djece i četiri odrasle osobe. Učiteljici će zbog težine ozljeda prijeti amputacija šake i podlaktice.

Za nesreću kriv kamion koji im je presjekao put?

Uz nju je teško ozlijeđeno i još troje 10-godišnjaka. Vozač je navodno naletio na hupser s desne strane ceste te je izgubio nadzor nad upravljačem i otkinuo 20 metara željezne ograde uz cestu. Autobus se zaustavio na lijevom boku. Djeca pričaju kako je za nesreću kriv kamion koji je vozaču autobusa presjekao put.

Ozlijeđene učenike je u karlovačkoj bolnici posjetio ministar prosvjete Radovan Fuchs. Roditelji učenika su počeli dolaziti u Karlovac. Dio lakše ozlijeđenih učenika ih čeka u karlovačkoj policiji, dok će dio djece posjetiti u bolnici.

U Karlovac će ubrzo stići i dožupan Zagrebačke županije kojega će dočekati karlovački gradonačelnik Damir Jelić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.