Učiteljica u SAD-u tjerala djecu da glume Holokaust, dječak Židov glumio Hitlera

Foto: Screenshot Google Streets

UČITELJICA u osnovnoj školi Watkins u Washingtonu naredila je djeci da glume u igrokazu o Holokaustu, u pokušaju, kako kaže, da ih poduči užasu. 

Učiteljica, koja nije identificirana, u petak je suspendirana, javlja Daily Mail.

Jedan dječak, inače Židov, dobio je ulogu Adolfa Hitlera u bizarnoj rekonstrukciji, kaže roditelj drugog učenika. Učeniku je rečeno da odglumi samoubojstvo Adolfa Hitlera. 

Rekonstrukcija Hitlerovog samoubojstva

Ravnatelj MScott Berkowitz rekao je da su prvotno učenici išli na sat u knjižnicu kako bi sami napravili projekt prije zimskih praznika.

Međutim, učiteljici je palo na pamet od učenika tražiti da umjesto vlastitog igrokaza naprave rekonstrukciju Holokausta.

"Želim istaknuti kako je učiteljica donijela lošu odluku, od učenika se nikada ne bi smjelo tražiti da glume ili prikažu bilo kakav zločin, posebno genocid, rat ili ubojstvo", rekao je Berkowitz u mailu roditeljima.

Optužbe da je iznosila antisemitske izjave

Drugi roditelj je rekao da je njegovom sinu rečeno da se pretvara da je u vlaku koji Židove odvozi u koncentracijske logore, a nakon toga je morao odglumiti i smrt u plinskoj komori. 

"Učeniku je također rečeno da 'puca' u svoje kolege iz razreda", rekao je roditelj koji je htio ostati anoniman.

Postoje dodatne optužbe da je učiteljica cijelo vrijeme pred djecom iznosila antisemitske izjave. Kada su je učenici začuđeno pitali zašto ovo moraju raditi, ona je rekla da je to zato što su Židovi ukrali Božić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.