Učenik prvog razreda u Zadru napao kolegu, dječak završio u bolnici?

Foto: Pixsell/Zeljko Mrsic

U PRVOM razredu zadarske Osnovne škole Bartula Kašića ovih se dana dogodio incident u kojem je, kako Index neslužbeno doznaje, jedan od učenika zadobio ozljede, a navodno je potražio i liječničku pomoć u zadarskoj bolnici. Prema dostupnim informacijama, napao ga je devetogodišnji razredni kolega, ponavljač, koji se i ranije ponašao problematično.

"Uvidom u dokumentaciju, utvrđeno je da je škola dostavila informaciju o nasilnom ponašanju, ravnateljica škole navodi da je o incidentu obavijestila nadležne institucije. U postupku je izricanje pedagoške mjere ukora, ravnateljica tvrdi da je o incidentu upoznata policija i nadležni centar za socijalnu skrb", pišu nam iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

"Radi se o učeniku 1. razreda koji živi u nepovoljnim socioekonomskim prilikama i u postupku je utvrđivanje primjerenog oblika školovanja", kaže Ministarstvo o napadaču..

Zanimljivo, u trenutku kada smo ih pitali o ovom slučaju ni Ministarstvo ni zadarska policija o njemu nisu imali informacije.

Šture informacije iz škole

Evo što su nam odgovorili iz škole.

"Škola je postupila po Protokolu o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima", napisala je ravnateljica Katica Skukan.

Od odgojno-obrazovnih ustanova protokol traži hitno poduzimanje svih mjera "da se zaustavi i prekine aktualno nasilno postupanje prema djetetu, a u slučaju potrebe zatražiti pomoć drugih djelatnika odgojno-obrazovne ustanove ili po potrebi pozvati djelatnike policije". 

Zadarski Centar za socijalni skrb ignorirao je naše pitanje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.