Ubojici "riječke legende" 12 godina zatvora, Simkeov brat pokušao samoubojstvo

ŽUPANIJSKI sud u Rijeci danas je na 12 godina zatvora osudio 24-godišnjeg Arnolda Uremovića koji je prošle godine ubio 36-godišnjeg Vitomira Jovičića Simkea koji je prozvan "Dobrim duhom Rijeke".

Ova presuda je još uvijek nepravomoćna. Uremović je 8. travnja prošle godine u večernjim satima na pješačkom mostu iznad Rječine Simkea najprije ismijavao pred prijateljima, da bi ga potom podigao i bacio u Rječinu.

Simke nije znao plivati

Simke nije znao plivati pa ga je vodena struja odnijela nizvodno te se utopio. Njegovo tijelo je pronađeno deset dana kasnije. Uremović je otprije poznavao Simkea te se na suđenju pokajao zbog svoga djela, no tvrdio je i kako ga nije imao namjeru ubiti. Navodno nije znao da Simke ne zna plivati, a to je dokazivao činjenicom da ga je vidio na plaži u kupaćim gaćama.

Tu njegovu obranu pobijao je jedan od svjedoka na suđenju koji je tvrdio kako mu je Simke prije bacanja rekao da ne zna plivati. Rijeka je prošle godine zabilježila dva bezobzirna ubojstva mladih koja su se dogodila bez ikakvog razloga. Jedno je bilo ubojstvo "Dobrog duha" Simkea, dok se drugo dogodilo potkraj godine kada je zbog reda za sendvič nasmrt pretučen creski student Aleksandar Abramov.

Simkeov brat nakon presude pokušao samoubojstvo

Nakon izricanja presude Arnoldu Uremoviću ispred zgrade suda spriječena je još jedna tragedija.

Naime, brat Vitomira Jovičića Simkea, Žarko, u vidljivo alkoholiziranom stanju, zbog čega nije pušten u zgradu na izricanje presude, pokušao se baciti na ulicu s visine od desetak metara. U tome su ga spriječili okupljeni novinari te pravosudni policajci, nakon čega su došli i pripadnici temeljne policije.

Po Vitomirova brata stigla je hitna pomoć koja ga je odvezla u bolnicu.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.