Ubijena srpska pjevačica Ksenija Pajčin sahranjena u Beogradu: "Ispratili su je kao kraljicu"

KSENIJA PAJČIN sahranjena je danas na Novom groblju u Beogradu u 14.30 sati. Pogrebu je prisustvovala Ksenijina šira obitelj, prijatelji te kolege s estrade i obožavatelji.

Obred je započeo u 14 sati, a pola sata kasnije kovčeg s Ksenijinim tijelom položen je u grobnicu u aleji na Novom groblju. Sahrani je prisustvovao i veliki broj građana, dok novinarima, fotoreporterima i snimateljima ulaz u kapelu nije bio dozvoljen.

Ksenija je pokopana u bijelom lijesu, a njezina grobnica je stajala 20 tisuća eura. Obitelj je mjesto za nju zakupila na najljepšoj aleji na beogradskom Novom groblju. Pjevačica je pokopana u trapericama i tunici, a na njoj je bio nakit koji je voljela.

Dirljivi govor za oproštaj od Ksenije

Ksenija Pajčin sahranjena je u bijelom sanduku, s bijelim križem i cvijećem u istoj boji. Kako doznaje Blic, Ksenijinoj baki je pozlilo u kapeli i po nju je došla Hitna pomoć, tako da nije prisustvovala sahrani. Govor na sahrani održala je Vesna Urošević, glazbena urednica u City Recordsu, producentskoj kući za koju je preminula pjevačica snimala albume. Ona je pročitala stihove Ksenijine pjesme Farsa, kao i govor kojim su se obitelj i prijatelji oprostili od Ksenije.

"Još jedan dan se trudi da na uvjeri da nisi tu, ali uzalud mu je. Možemo jedino vjerovati da si negdje pobjegla, da skuliraš od sviju, i čekat ćemo da nam se javiš čim stigneš. A dok ponovno od negdje ne dođeš, nedostajat ćeš na bezbroj načina. Čuli smo jednom da je zlo ono što čovjek osjeća da šteti njegovom moralnom zdravlju, a dobro je ono što zadovoljava njegov osobni osjećaj pravde. Ali tko će nam reći gdje je ta pravda na kojoj sve ovo dobro i počiva? Ima li te pravde u svijetu u kojem živimo? Je li ta pravda ikad i igdje postojala?

Mi i dalje čekamo da nam se javiš, da uskočiš u sobu puna energije i s tim prelijepim osmijehom". Svi čekamo ono čime si radovala naš svijet: tvoju posebnost, tvoju prisutnost. Znamo da si ljuta što plačemo jer znamo da si tu i nikad ne ideš. Sklonila si se samo dok sve ovo ne prođe i vratit ćeš se. Nemoj biti ljuta. Samo nam već nedostaješ, a do tada voljet ćemo svaki trenutak kada si bila kraj nas i čuvat ćemo ga životom dok god nas ima. A ti se sakrij, mirno spavaj, čuvaj nam leđa i ne daj nam da potonemo. A tebe neka čuvaju anđeli. Volimo te", dio je govora Vesne Urošević.

Ispratili je kao kraljicu

Ksenijina baka Mara je za Press rekla kako pjevačicu žele ispratiti kao kraljicu, jer je ona to i bila. "Njen otac Miša je kupio grobnicu. Kaže da ne da da mu kćer trune u zemlji", kazala je baka Mara te dodaje kako je Ksenijina majka potpuno slomljena tragičnom sudbinom njezine kćeri.

> Na groblju u Cetinju 500 ljudi na posljednji počinak ispratilo Filipa Kapisodu

"Nemojte nju ništa pitati. Jadna ona. Ispričala mi je da je naša Ksenija prelijepa i da su je našminkali", kazala je tužna baka Mara te dodala da je njezina kćer rekla da Ksenija izgleda kao da je zaspala. Nagađalo se i kako će je prijatelji na vječni počinak ispratiti uz zvukove njenih pjesama "Farsa" i "Divan da".

Jučer je na groblju u Cetinju pokopan i Ksenijin ubojica, maneken Filip Kapisoda. Njega je ispratilo oko 500 prijatelja i poznanika te članova obitelji.

"Filip je postupio časno"

Na pogrebu je bio poznati rukometaš i rođak manekena Petar Kapisoda te bliska Filipova prijateljica i poznata folk pjevačica Goga Sekulić. Na njegov pogreb u Crnu Goru nisu došli pripadnici beogradske elite s kojima se posljednjih godina družio. 

Njegov otac Marko je izjavio da je Filip postupio časno. "Kada je vidio što je napravio, Filip je postupio kao svaki časni Crnogorac. Ksenija mu je bila samo avantura i nije je želio oženiti. Bio je impulzivan i nije volio pištolje", kazao je Marko Kapisoda, piše Press. Objasnio je i kako je Ksenija njegovog sina tijekom ručka znala zvati i po 20 puta, što je Filipa živciralo. "Čuo sam tada i da se svađaju, no to bi brzo završilo", kazao je otac Marko.

"Taj dan očigledno nije nabrojao do pet"

"Vjerojatno je toga dana otišao do njenog stana i dogodilo se što se dogodilo. Bio je impulzivan, ali bi ga to brzo prošlo. Taj dan očigledno nije nabrojao do pet, pucao je", kazao je Marko te dodao da kada je vidio što je napravio, "kao svaki častan Crnogorac, presudio je i sebi".

Prema posljednjim informacijama iz istrage, Filip je utorak navečer prvo svojoj djevojci Kseniji Pajčin pucao u glavu da bi potom i sebi oduzeo život hicem u usta. Navodno se mladi par, prije tragičnog kraja, posvađao te je Ksenija krenula prema vratima kako bi istjerala Filipa ili pobjegla iz stana. Filip je izvadio pištolj, za koji nije imao dozvolu, te ubio pjevačicu, a potom i sebi oduzeo život. Obdukcija tijela manekena Kapisode i pjevačice Ksenije Pajčin obavljena je na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.