U zračnom napadu u Somaliji ubijeno pet i ozlijeđeno najmanje 45 osoba

U ZRAČNOM napadu u Somaliji ubijeno je pet osoba, dok ih je 45 ranjeno. Žrtve su uglavnom žene i djeca, u izbjegličkom kampu za osobe koje su tražile spas od suše i nasilja, prenosi Guardian.

Kenijski vojni glasnogovornik potvrdio je kako su zrakoplovi napali Jibil, grad u kojem je smješten izbjeglički kamp, te je rekao kako je ubijeno deset pripadnika radikalne somalijske skupine al-Shabab. Navode o civilnim žrtvama glasnogovornik je odbacio, nazvavši ih militantnom propagandom.

Gautam Chaterjee iz "Liječnika bez granica" potvrdio kako je poginulo pet osoba, te da ih je ranjeno 45, rekavši kako je u bolnicu u Marareu primljeno 31 dijete, devet žena i pet muškaraca. Svi su imali ozljede od šrapnela.

Dodao je kako je smrtno stradalo troje djece, te jedna žena i jedan muškarac, ali nije htio komentirati negiranje kenijskih vojnih vlasti o smrti civila, rekavši kako komentirati može samo slučajeve žrtava koje su primili njegovi liječnici.

Kenija je sredinom listopada poslala svoju vojsku u Somaliju, u borbu protiv tamošnjih pobunjenika, koje se smatra odgovornima za niz otmica i napada na sigurnosne postrojbe.

Prvi ozbiljniji sukob između kenijskih snaga i al-Shababa dogodio se u četvrtak, kada je ubijeno devet militanata, a poginuo je i jedan kenijski vojnik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.