U Zimbabveu ubila 18-mjesečnog sina i odsjekla mu uho kako bi zaradila 20 dolara

U ZIMBABVEU majka je ugušila svog 18-mjesečnog sina i odsjekla mu lijevo uho kako bi ga prodala vraču za 20 dolara. "Možemo potvrditi da je Christine Holfsi iz Chipinge, u blizini mozambičke granice ugušila svog 18-mjesečnog sina i odrezala mu lijevo uho", kazao je glasnogovornik tamošnje policije, Oliver Mandipaka. Dodao je da je majka uho prodala za 20 dolara vraču koji je osumnjičen zbog ritualnih ubojstava u Mozambiku.

"Ona je uho prodala za 20 dolara, a dobila je samo 10 dolara i garanciju da će ostatak novca dobiti kasnije", kazao je glasnogovornik policije, a piše AFP.

Policija istražuje ovaj slučaj i pokušava uhvatiti tamošnjeg "tradicionalnog liječnika - vrača" znanog po imenu Maheza u čijem je domu prije nekoliko mjeseci pronađeno 11 ljudskih lubanja, nakon čega je uhićen, ali vrlo brzo pušten na slobodu kada mu je plaćena jamčevina.

Iako ubojstva povezana s ritualima nisu uobičajena stvar u Zimbabveu, često iscjeljitelji i poslovni ljudi vjeruju da će im ako popiju "magični napitak" pomiješan s ljudskim organima donijeti sreću.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.