U Zagrebu se zatvara bar. Grad Zagreb: Ovo je veliki gubitak

Foto: Facebook/Pločnik

U Zagrebu se zatvara bar, a to je bio povod Gradu Zagrebu da na Facebooku objavi službeno priopćenje u kojem žali za zatvaranjem i navija da se ponovo otvori.

Zatvara se, naime, Pločnik na Črnomercu.

"Dragi naši, neki su već dobro upoznati kakvu kalvariju proživljavamo posljednjih godinu dana i, nažalost, odlukom Gradskog ureda za gospodarstvo, ukinut je MTU, a tako i dozvola za rad Pločniku, osporava se ugovor u zakupu, s obzirom na to da je prostor u likvidacijskom postupku nakon smrti vlasnika.

Nastavit ćemo komunicirati o ovoj situaciji, kao i izvještavati o budućnosti Pločnika, ali ovom prigodom želimo pozdraviti i zahvaliti se svima vama koji ste nas posjećivali posljednjih 7+ godina, ostvarili smo nebrojene situacije, nova poznanstva, prijateljstva, ljubavi, ine kreativnosti, kao i iskustva za pamćenje, te vas još jednom pozivamo na druženje u preostalom vremenu, još danas i sutra, jer nam je subota, 13. siječnja zadnji radni dan", objavili su iz Pločnika.

Gradska vlast smatra da je ovo veliki gubitak

Grad Zagreb je objavio priopćenje povodom zatvaranja kafića.

"[Grad Zagreb poziva na dogovor kako bi klub Pločnik nastavio s radom]

Grad Zagreb smatra da bi eventualno zatvaranje kluba Pločnik predstavljalo veliki gubitak za kulturnu scenu grada Zagreba te pozivamo sve zainteresirane strane da iznađu način da do toga ne dođe.

Budući da se radi o privatnom vlasništvu, Grad Zagreb nema nikakve mogućnosti utjecati na likvidacijski postupak kojeg vodi likvidator. Grad nije stranka u postupku i morao je postupiti prema zahtjevu pravnog predstavnika vlasnika prostora.

Pozivamo stoga na dogovor podzakupca, zakupca, vlasnika i likvidatora kako bi ovaj, sad već kultni klub na zapadu grada, nastavio s radom kao značajan kulturni prostor na Črnomercu.

Ako dogovor neće biti moguće postići, ukazujemo na mogućnost da se Pločnik, kao i drugi gospodarski subjekti, jave na natječaj za najam poslovnih prostora koji Grad Zagreb namjerava objaviti još ovaj mjesec", objavio je Grad Zagreb.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.