U Venezueli nađena tijela ubijene amaterske kolumbijske nogometne momčadi

U VENEZUELI je pronađeno deset tijela za koja se vjeruje da pripadaju otetim članovima kolumbijske amaterske nogometne momčadi, javljaju svjetski mediji.

Tijela su nađena na raznim mjestima u Tachiri, blizu granice Kolumbije i Venezuele, s brojnim ranama od vatrenog oružja. Vjeruje se da su žrtve pripadale skupini od 12 muškaraca, koji su oteti prije dva tjedna s polja gdje su igrali nogomet. Skupina je nosila naziv Los Maniceros, odnosno "Kikiriki muškarci", jer su prodavali kikiriki uz granicu.

Jedan od njih je nađen živ, a radi se o 19-godišnjem Mauel Cortezu koji je upucan u vrat, ali je ipak uspio preživjeti. Za 12. pripadnikom skupine još traga.

Ne znaju se točni motivi otmice i ubojstava, ali državne vlasti sumnjaju na radikalno lijevu kolumbijsku gerilsku skupinu, ELN, jer su očevici opisali otmičare kao naoružane muškarce, obučene u crno. Vjeruje se da je riječ o jednom od nizu sukoba koji su česti na slabo čuvanoj granici Venezuele i Kolumbije preko koje se naveliko krijumčare droga i ljudi. S druge strane postoji teorija da je skupina željela prisilno regrutirati muškarce. Slučaj se još istražuje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.